Kroonprinses Elisabeth loopt mee in parade koningsdag België

Door: DitjesDatjes
21-07-2021

Bij het nationaal defilé vanwege de nationale feestdag heeft de Belgische kroonprinses Elisabeth als leerling-officier van de Koninklijke Militaire School meegedaan aan de parade. Volgens persbureau Belga keken koning Filip en koningin Mathilde “duidelijk fier en geëmotioneerd” toe toen hun oudste dochter passeerde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Elisabeth heeft onlangs haar militaire opleiding van een jaar afgerond met een tactisch kamp in Aarlen. Het aantal militaire troepen in de parade was dit jaar drastisch verminderd, aangezien veel militairen aan het werk zijn in de gebieden die getroffen zijn door de overstromingen.

Delphine Boël en haar echtgenoot Jim O’Hare zaten dit jaar voor het eerst op de eretribune naast prins Laurent. Zijn echtgenote Claire was er niet bij. Prinses Astrid en prins Lorenz waren wel aanwezig. Naast de officiële genodigden waren er erg weinig mensen naar Brussel gekomen. Vanwege het noodweer en de dag van nationale rouw dinsdag werd beslist dat soberheid het sleutelwoord zou zijn van de Belgische nationale feestdag. Ook ging de aandacht uit naar iedereen die zich in de afgelopen maanden heeft ingezet tijdens de coronapandemie. Vorig jaar was er vanwege de coronacrisis geen defilé.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD