Lenette van Dongen kan niet spelen door brand

907

Cabaretiere Lenette van Dongen kan haar voorstelling zaterdagavond in Leeuwarden niet spelen vanwege de grote brand in het westelijk havengebied in Amsterdam.

Dat vertelt zij zaterdagmiddag in een filmpje op Facebook.

De grote brand woedt in een complex naast het gebouw waar het busje geparkeerd staat met haar kleding, decor, lampen en andere technische apparatuur. De brandweer heeft Van Dongen en haar crew verboden om het busje te halen, en dus kan zij zaterdag haar voorstelling Tegenwind niet spelen.

“We hebben er heel lang over nagedacht en overwogen te spelen zónder decor, licht en geluid”, vertelt ze. “Maar dan krijgen jullie niet de perfecte ervaring die ik wel graag wil geven. Ik vind het heel erg, maar het kan vanavond niet doorgaan.” Van Dongen beklemtoont dat het geen grap is.

Andere datum

Er wordt zo snel mogelijk een andere datum geprikt om de voorstelling in te halen. Theater De Harmonie in Leeuwarden probeert alle honderden bezoekers tijdig te bereiken. Van Dongen is zaterdagavond wel in het theater aanwezig om alle mensen die niet zijn bereikt persoonlijk te woord te staan. Verder wenst de cabaretiere de mensen het buurpand in Amsterdam heel veel sterkte.

In Tegenwind, haar tiende voorstelling, vertelt Van Dongen hoe het haar bevalt nu ze naar het platteland is verhuisd. De voorstelling, die het komende jaar nog te zien is, werd enthousiast ontvangen door pers en publiek.

 

BuzzE