Léonie Sazias: ‘Ik kom terug!’

Door: Tanja Brouwer
04-01-2019

Vlak voor Kerstmis hoorde Léonie Sazias (61) eindelijk goed nieuws: de darmkanker die was teruggekeerd is onder controle. De politicus werd begin 2017 al getroffen door de ziekte. Na een operatie leek ze aan de betere hand te zijn, maar afgelopen november bleek ze opnieuw ziek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Trots

,,Ik ben blij dat het achter de rug is. De uitslagen zijn gunstig en ik wil voorlopig rust en werken aan mijn herstel”, zegt het 50PLUS-kamerlid tegen weekblad Privé. ,,Het herstel is nu het belangrijkste, ik kom terug.”

Henk Krol, de partijleider van 50PLUS, is ontzettend trots op Léonie. Achttien jaar geleden kreeg ook hij de diagnose ‘darmkanker’. Hij kan zich dan ook als geen ander voorstellen wat Léonie meemaakt. Toen Léonie eind december aanschoof bij het kerstdiner van de Tweede Kamerfractie van 50PLUS was Henk Krol ontzettend trots op haar. ,,Ik stond perplex. Ongelooflijk, wat een sterke vrouw. Ze zag er zo goed uit. Niet alleen ik was onder de indruk. Ook mijn partijgenoten wisten niet wat ze zagen.”

Meer DenD