Leonie ter Braak open over geldproblemen

Leonie open over geldproblemen
Door: Charlotte Wijnen
28-11-2022

Leonie ter Braak heeft onthuld dat ze moeite heeft met geldzaken. In het verleden heeft ze al haar spaargeld opgemaakt waardoor ze geen cent meer over had. Dat ze aan haar ouders om geld moest vragen om te kunnen eten, vergeet ze nooit meer.

Toen Leonie 14 jaar was, werd ze ontdekt als fotomodel. Ze vloog voortdurend naar het buitenland om modeshows te lopen en als tiener woonde ze zelfs al in Parijs. Op slechts één dag verdiende ze al meer dan haar vader in een hele maand deed. Toch ging het uiteindelijk financieel vreselijk mis. ,,Ik dacht als jong meisje dat de zilvervloot altijd zou blijven varen. Dat deksel kreeg ik l­elijk op mijn neus. Die zilvervloot bleek de Titanic”, schrijft ze in haar &C-column.

‘Alles kwijtgeraakt’

Leonie verdiende een hoop geld, maar spaarde niets en zette ook geen geld opzij voor de belastingdienst. Jaren later kreeg ze dan ook een klap in het gezicht: op haar 25e zat ze financieel aan de grond. Leonie legt uit dat het zelfs zo erg was, dat ze bij haar ouders om geld moest vragen om eten te kopen.

Die tijd vergeet Leonie dan ook nooit meer. ,,Mijn v­aders ingezakte schouders, toen de meneer van de Rabobank hem vertelde dat al het spaargeld van z’n dochter erdoorheen gebrast was, vergeet ik nooit meer. Sommige mensen hebben bindingsangst op liefdesgebied, ik heb dat met geld”, legt ze uit. Zomaar geld uitgeven doet Leonie dan ook niet meer. ,,Ik leef niet meer op de pof, geef geen belastinggeld uit aan leuke jurkjes of schoenen en voor onverwachte tegenvallers heb ik nu een kleine buffer. Als je alles, in mijn geval financieel, een keer kwijtraakt, weet je dat niets voor altijd is.”

Miljoenenpand

Onlangs heeft Leonie toch een heel grote uitgave gedaan. Ze heeft namelijk een andere woning gekocht. Volgens BekendeBuren rust er geen hypotheek op de woning en hebben Leonie en haar man Floris het optrekje met eigen geld gekocht. Wel is er nog een hoop werk aan de winkel, want het pand moet nog behoorlijk opgeknapt worden.

Meer DenD