Lieke van Lexmond boos op Angela de Jong: ‘Wie is zij?’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Lieke van Lexmond was éen van de succesvolste presentatrices van RTL toen ze een dubieuze afslag met haar zus Jetteke nam met hun bedrijf Moonsisters. Een ‘dubieuze kwakzalver’ zou ze zijn en Angela de Jong adviseerde RTL om Lieke te ontslaan.

,,De column van Angela, waarin ze RTL adviseerde mij te ontslaan omdat ik een dubieuze kwakzalver zou zijn, was een mes in mijn rug. Vanaf mijn zestiende werk ik met veel liefde, passie in de media. Wie is zij om dit te roepen?”, vertelt Lieke aan LINDA.

Moonsisters

Lieke van Lexmond en haar zus Jetteke begonnen samen het bedrijf Moonsisters. ,,Moonsisters onderzoekt en deelt informatie om mensen terug te brengen naar hun kern en te verbinden met het ritme van de natuur”, staat als doel op de website. In augustus 2023 stapte Lieke uit het bedrijf en droeg ze het stokje volledig over aan haar zus.

Oplichtster

Het idee van Moonsisters was leuk bedacht, maar het bedrijf raakte al snel in opspraak. Lieke timmerde hard aan de weg bij RTL, maar raakte verstrikt in een web van maantheorieën en edelstenen. En die edelstenen bleken nep! Teun van de Keuken onthulde in zijn programma Keuringsdienst van Waarde dat Lieke die nepperts verkocht. Bizar en Lieke kon zich hier niet meer uit redden. Vorig zomer werd duidelijk dat Lieke’s tv-carrière voorbij was; RTL liet weten dat ze geen plek meer hadden voor haar als presentatrice.

‘Mega heftig’

,,Mega heftig”, noemt de ex-moonsister het afgelopen jaar in LINDA. ,,het werd echt mega, mega heftig. Dat het ook zo lang doorging en zo gemeen was, hadden we niet verwacht. Een klein groepje schreeuwers wilde iets kapot maken wat eigenlijk heel mooi is bedoeld.” Over de edelstenen-rel hebben ze volgens Lieke heel open gecommuniceerd naar de media en hun achterban. ,,maar nee, Teun ging bij Jinek zitten waarbij ik ineens werd neergezet als een oplichter”, vertelt ze. En Angela de Jong? Die heeft haar echt de afgrond ingetrapt. ,,De column van Angela, waarin ze RTL adviseerde mij te ontslaan omdat ik een dubieuze kwakzalver zou zijn, was een mes in mijn rug. Vanaf mijn zestiende werk ik met veel liefde, passie in de media. Wie is zij om dit te roepen?” Lieke draait het in het blad nu zo dat ze juist medelijden heeft met Angela: ,,Zij zit ook maar in een systeem waarin ze continu moet blijven schrijven om te scoren. Mensen vinden het dan knap dat zij alles durft te zeggen, maar eigenlijk zit ze gevangen in haar eigen succes.”

Tags

ANGELA DE JONGLIEKE VAN LEXMOND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck