Liesbeth List herkent haar kleindochter nog

Door: DitjesenDatjes
16-03-2018

De gezondheid van Liesbeth List is snel achteruit gegaan. Het gaat zo slecht, dat de chansonnière al een tijd niet meer alleen kan wonen. Haar dochter Elisah heeft lang moeten wennen aan de nieuwe situatie, maar is nu vooral dankbaar dat Liesbeth haar kleindochter herkent.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zorgboerderij

Vooral het kortetermijngeheugen van Liesbeth is ernstig aangetast. De oorzaak zou een auto-ongeluk zijn waar ze in de jaren zeventig bij betrokken was. Daar heeft ze hersenletsel bij opgelopen.
Toen Liesbeth nog alleen in haar Amsterdamse appartement woonde ging het erg slecht. Haar dochter Elisah en man Marc vonden het niet meer verantwoord, en zochten een nieuwe plek voor Liesbeth. Ze verblijft tegenwoordig in een zorgboerderij vlakbij Amersfoort waar ze is omringt met andere dementerenden en verzorgers.

Kleindochter

Sinds ze niet meer thuis woont gaat het goed met Liesbeth. Haar mentale gezondheid is niet verder aangetast, en volgens haar dochter zit ze goed in haar vel. “Ik heb het gevoel dat ze gelukkig is”, zegt Elisah tegen Story. “Ze voelt zich niet meer eenzaam. Ze heeft haar eigen kamer, maar brengt veel tijd door met de medebewoners. En ’s avonds eten ze gezamenlijk. Ze heeft haar plek op deze zorgboerderij gevonden, en dat is toch wat we wilden.”

Een van de grootste lichtpuntjes in Liesbeths is haar kleindochter Lílah. “Ze herkent ons en haar kleindochter van 7 nog steeds. Wanneer ze haar kleindochter ziet, verschijnt er een grote lach op haar gezicht.”

 

 

 

Meer DenD