Longkankeroperatie Kathy Griffin goed verlopen

Door: DitjesDatjes
03-08-2021

De operatie van Kathy Griffin is voorspoedig verlopen. Bij de actrice en com├ędienne werd een deel van haar linkerlong verwijderd omdat er kanker was geconstateerd. Haar woordvoerder liet maandag aan Deadline weten: “De dokters zeggen dat de procedure zoals gepland is verlopen. Kathy rust nu uit en begint met haar herstel.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Griffin maakte de diagnose maandag eerder op de dag pas bekend. Op Twitter schreef de 60-jarige: “Ik moet jullie iets vertellen. Ik heb kanker. Ik ga zo een operatie in waarbij de helft van mijn linkerlong wordt verwijderd. Ja, ik heb longkanker terwijl ik nooit heb gerookt.”

De actrice, vooral bekend van Saturday Night Live en Suddenly Susan, vertelde dat de dokters optimistisch waren, “omdat de kanker in het eerste stadium is en alleen in mijn linkerlong zit. Hopelijk hoef ik hierna geen chemotherapie of bestraling te ondergaan. Ook zal ik waarschijnlijk geen moeite hebben met mijn ademhaling.”

Griffin hoopt er binnen een maand weer bovenop te zijn. “Uiteraard ben ik gevaccineerd tegen het coronavirus”, sluit ze haar bericht af. “De gevolgen waren nog dramatischer geweest als ik dat niet had gedaan.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD