Loog Femke Halsema tegen de gemeenteraad?

Femke Halsema
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Burgemeester Femke Halsema ligt opnieuw zwaar onder vuur. De Amsterdamse burgermoeder heeft het besluit om de omstreden demonstratie op de Dam in juni genomen zónder het Openbaar Ministerie.

Uit een document dat is opgedoken dankzij een WOB-verzoek van De Telegraaf laat het OM 5 dagen na de demonstratie weten.

Reactie OM

‘Voor het OM is van belang dat wij op 1 juni niet bij het besluit om niet op te treden tegen de drukte en de schending van de 1,5 meter regel zijn betrokken, waar in de externe communicatie wel wordt gesteld dat het een driehoeksbesluit is heeft daags na de omstreden demonstratie’, aldus het OM.

De GroenLinks-burgemeester heeft veel uit te leggen, omdat ze tegen de Amsterdamse gemeenteraad heeft gezegd dat het een zogenaamd ‘driehoeksbesluit’ was. Dat betekent dat de burgemeester, de hoofdcommissaris van politie en de hoofdofficier van Justitie hierbij betrokken waren.

LEES OOK: ‘Wat deed man Halsema verkeerd volgens OM’

Gemeenteraad

Femke Halsema moet opnieuw op het matje komen bij de gemeenteraad over deze nieuwe ontwikkeling. FvD, VVD en CDA willen Halsema hierover aan de tand voelen.

Afgelopen week was het de man van Halsema, documentairemaker Robert Oey, die ook in het nieuws kwam in verband met het OM. Er werd een verklaring uitgebracht dat het OM zich op het verkeerde been voelde gezet door de aanpak van de makers van de docu Cannabis.

Tags

AMSTERDAMOPENBAAR MINISTERIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck