Louis van Gaal is een ander mens geworden

Louis van Gaal ander mens|Louis van Gaal
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Is er een beter bewijs dat de noodsprong van de KNVB om de pensionado Louis van Gaal van de Portugese golfbaan weg te kapen geslaagd is? De 70-jarige coach zette in nog geen anderhalve week Oranje naar zijn hand. Twee keer winst en een gelijkspel. Louis van Gaal kwam, zag en overwon.

Maar er bleek nog iets anders: Deze Louis van Gaal, geboren aan het Gallileïplantsoen in de Amsterdamse Watergraafsmeer, is een ander mens geworden. Optimistischer dan voorheen, milder misschien en er is wat zelfspot toegevoegd aan de coach Van Gaal.

‘Niet normaal’

Na afloop van de euforische overwinning op Turkije wist Van Gaal de prestatie van Oranje tot aardse begrippen terug te brengen: ,,Niet normaal”.

De ‘veredelde EK-sterren’, waarover de succescoach in juni nog sprak (maar niet Oranjespelers bedoelde…) hebben een metamorfose ondergaan. Ze spelen als echte Oranje-leeuwen in de voetbalweide die door deze Louis van Gaal voor ze is opengesteld en waarvan het gras door hem persoonlijk is gemillimeterd.

De bondscoach heeft zijn voetbalvisie de afgelopen weken ‘geparkeerd’ bij de selectie, waarvan de voetbalmiljonairs dondersgoed beseffen dat kwalificatie voor Qatar de enige revanche is voor de afgang tijdens het laatste EK.

‘Meneer Van Gaal’

De senioriteit van Van Gaal, die uiteraard met ‘meneer Van Gaal’ of trainer’ wordt aangesproken, en zijn overtuigingskracht hebben hun uitwerking niet gemist. Ook de nababbel van Van Gaal woensdagavond bij NOS-interviewer Jeroen Stekelenburg na de heroïsche wedstrijd was er een van opluchting. De ingelaste ereronde van de bondscoach in de Johan Cruijff Arena werd hem uiteraard gegund.

Dan blijven over de gratuite aanvaringen van de bondscoach met de Nederlandse voetbalmedia. Ook het appel aan de media van Van Gaal om ‘vaderlands liefde’ te tonen is er een voor een korrel zout.

Het is Van Gaal zelf en zijn emoties, voor een wedstrijd lijkt hij op een vulkaan die op uitbarsten staat, die hem parten spelen. Als een journalist hem de les leeft over spelwijze en voetbalsysteem, laat het.

The Winner Takes it All.

Zet een gelijkhebberige stukjesschrijver in de dug-out of in het Torentje van Mark Rutte en je zult zien wat er van terecht komt.

[poll id=”24″]

Tags

AMSTERDAMDE TELEGRAAFJOHAN CRUIJFF ARENAKNVBLOUIS VAN GAALNOSORANJETURKIJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck