Louis van Gaal: ‘Peter wilde ook de beste zijn’

Louis van Gaal over Peter R. de Vries
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Louis van Gaal, mogelijke de nieuwe bondscoach van Oranje, reageerde vanavond teneergeslagen en geroerd op het overlijden van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De twee blijken al decennia goed te kennen en waren goede vrienden.

,,Al meer dan 20 jaar, in de tijd van mijn Ajax-periode”, zegt Louis van Gaal in een korte reactie tegenover RTL Boulevard over de periode van hun vriendschap.

Volgens Van Gaal leken hij en De Vries ook enigszins op elkaar.

,,Hij was een grote Ajacied, we gingen met elkaar eten, op een afstand hielden we van elkaar. We hadden respect voor elkaar, we lijken ook veel voor elkaar.”

,,Er is een grote vriend verloren gegaan. Maar ook een man die altijd zijn mening durfde te verkondigen. In onze wereld is dat vrij moeilijk.”

,,Ik wil me niet vergelijken met Peter, maar Peter wilde ook altijd de beste zijn. Hij was tegen elk onrecht in de maatschappij. Daar kon hij heel kwaad om worden. Maar hij is ook ongelooflijk sociaal en empatisch.”

,,Dat is ook de reden waarom dat hij al die slachtoffers wilde helpen. En natuurlijk heeft hij daar zijn beroep van gemaakt. Maar het wel door zijn empatisch vermogen.”

Tags

LOUIS VAN GAALPETER R. DE VRIESREACTIESRTL BOULEVARD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck