Lovende column over Jinek wel zo eerlijk?

Jinek
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Vijf keer per week verschijnt Angela de Jong met een column in het AD, waarin ze opvallende tv-gebeurtenissen doorneemt. Dit keer ging het over de start van Jinek op de commerciële zender. Het artikel was zeer te spreken over het debuut en gaf Beau nog een trap na. Het artikel ontving kritiek, aangezien Angela zelf als tafelgast aanwezig was bij deze aflevering.

‘Durf ik het aan om over Jinek te beginnen?’

Zo luidt de kop van het artikel. Aan het begin van het artikel legt Angela uit dat ze haar stelregel overboord gooit: ,,Het botst wel met mijn stelregel dat ik liever niet over uitzendingen schrijf waarin ik zelf aanwezig ben.”
Maar Angela liet zich hier niet door tegenhouden: ,,Vandaag maak ik een uitzondering. Omdat ik het niet meer dan eerlijk vind naar de duo’s van Op1 toe, die ik deze week (natúúrlijk) ook langs de meetlat leg.”

Energie die Beau ‘miste’

Angela is behoorlijk enthousiast over Jinek en geeft aan dat het blijkbaar kan: ,,Naar een commerciële zender verhuizen zonder direct al je journalistieke principes overboord te kieperen.” Ook noemt ze de presentatrice energiek en ad rem, energie die Beau miste.

Jinek is zelfs zo goed op weg volgens de columniste, dat ze alleen kritiek heeft op het decor. Volgens Angela was de tafel te klein: ,,Bij meer dan vier gasten zitten die noodgedwongen bijna bij elkaar op schoot. Zoals ik met mijn te dikke reet bij Martijn Koning. En laten we eerlijk zijn, dat gun je niemand.”

Al 100.000 kijkers verloren

Jinek is in éen aflevering al 100.000 kijkers verloren. Zo begon ze vrijdag met 1,09 miljoen kijkers en bleven daar maandag 999.000 van over. Waarbij haar vervanger op de publieke omroep met 1,7 miljoen kijkers boven haar eindigde.

Dubbelrol Angela

Een aantal journalisten laten zich uit over de opvallende dubbelrol van Angela.
Jan Eikelboom is verbaasd dat de columniste niet Op1 zat: ,,Geen Angela de Jong?”
Lamyae Aharouay laat weten: ,,Angela de Jong is erg enthousiast over de aflevering van Jinek met als gast Angela de Jong.”
En ook journalist Kustaw Bessems benoemd de twijfelachtige dubbelrol: ,,Welke talkshow nodigt haar uit om het hier eens over te hebben?”

Tags

ANGELAANGELA DE JONGDE JONGEVAEVA JINEKJINEKOP1

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie