Lubach test Nederlandse kennis van collega Böhmermann

Door: DitjesDatjes
20-09-2019

Cabaretier Arjen Lubach heeft donderdagavond de Nederlandse kennis van zijn Duitse collega Jan Böhmermann getest. Lubach was te gast in het programma van de Duitse tv-ster, met wie hij twee jaar geleden het satirische project Every Second Counts ontwikkelde. Dit was een website waar talloze komieken een filmpje maakten om hun land aan de Amerikaanse president Donald Trump te introduceren.

Lubach refereerde in het gesprek aan een item dat hij maakte over het feit dat Nederlanders niets van hun oosterburen lijken te weten. “Maar jullie weten ook niets van ons”, voegde hij daar meteen aan toe. Om Böhmermann te testen liet hij onder anderen een foto zien van oud-staatssecretaris Fred Teeven die na zijn politieke carrière buschauffeur werd. “Waarom is deze chauffeur beroemd geworden?” vroeg Lubach.

Ook moest Böhmermann kiezen uit drie foto’s van Máxima, Eva Jinek en Lieke Martens, wie de échte koningin van Nederland is, wie de koningin van de late night-televisie en wie de koningin van het Nederlandse voetbal.

Niederländisch for dummies

Bij de vraag over Máxima waarschuwde Böhmermann zijn Nederlandse collega wel op te passen met het beledigen van staatshoofden. Böhmermann kwam in de problemen nadat hij grappen had gemaakt over de Turkse president Erdogan, die wilde dat de Duitse komiek hiervoor werd vervolgd.

Na de uitzending verscheen er ook een video online waarin Böhmermann en Lubach samen napraten. De Nederlandse komiek geeft zijn collega onder meer het boekje ‘Niederländisch for dummies’ cadeau en speelt op zijn keyboard het Wilhelmus. Of Lubach een terugkerende gast wordt in het programma, is niet bekend.

Lubach is vaker te gast in buitenlandse programma’s; zo was hij eind vorig jaar te zien in de VS bij Seth Meyers. De Groningse komiek start begin oktober met het nieuwe seizoen van zijn programma Zondag met Lubach.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen