Maan blijft zingen, maar acteren is ook onwijs leuk

Zangeres Maan maakt in de film De Club van Lelijke Kinderen haar speelfilmdebuut. Of de zangeres in de toekomst vaker gaat acteren? Daarvoor wil ze zondag op de première de film eerst zelf zien.

“Acteren was onwijs leuk”, zegt de 22-jarige Maan de Steenwinkel. “Zingen blijft natuurlijk voor mij het allerbelangrijkste. Maar ik vond het wel heel leuk kennis te maken met acteren en een filmrol mee te pakken om uit te zoeken of dit bij mij past of niet.”

Maan speelt in De Club van Lelijke Kinderen, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Koos Meinderts, de rol van Joy. Dat is de zus van de 11-jarige Paul, een jongen met grote flaporen die met een groep andere kinderen in opstand komt tegen een boze president die besluit alle lelijke kinderen op te sluiten.

Meer uitproberen

Maan noemt haar eerste speelfilmrol erg spannend. “Ik vond het heel tof, maar omdat het voor mij de eerste keer was, was het heel spannend en totaal buiten mijn comfortzone. Voor de camera staan ben ik wel gewend. Maar acteren, dat is echt anders.”

Maan stak nooit onder stoelen of banken dat ze naast zingen meer wil uitproberen. “Daarom ben ik denk ik benaderd om auditie te doen. Ik heb het gedaan om ervaring op te doen, om met andere acteurs te kunnen werken. Ik repeteerde mijn scènes met de regisseur. Ik deed het maar op gevoel. Ik heb veel tips gehad van mijn acteervader Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten die mijn moeder speelt. Ik heb ze vaak om hulp gevraagd en dat was heel fijn. Ze gaven me zelfvertrouwen met complimenten.”

Kinderen

Andere rollen in de film zijn er voor Georgina Verbaan en Katja Schuurman. Samen met Edwin Jonker vertolken zij de rollen van schurken in de nieuwe Nederlandse familiefilm. Roeland Fernhout speelt de ultieme slechterik, hij kruipt in de huid van president Isimo die het land opschoont door alle lelijke kinderen op te sluiten. De regie is in handen van Jonathan Elbers (Fashion Chicks).

Dat er veel kinderen in de film meespelen vond Maan prettig. “Ik hou van kinderen, dan ben ik toch relaxter en is de sfeer minder gespannen. Het gaat ongetwijfeld een onwijs goede film worden.”

Reacties

Zelf heeft Maan de familiefilm die vanaf 9 oktober in de bioscopen draait, nog niet gezien. “Alleen hele kleine stukjes in de studio toen ik nog wat stemwerk moest overdoen.” Ze wacht daarom met haar oordeel tot na de première op zondag.

“Ik denk dat mijn ouders trots zijn. Ik vrees vooral de reacties van mijn en vrienden, die zijn heel eerlijk en zien mij opeens op een andere manier. Want als ze me zien optreden, ben ik gewoon Maan. Nu zien ze me in een rol. Ik zeg altijd in mijn vriendenkring: wees eerlijk in wat je vindt en voelt. Maar natuurlijk vind ik spannend of ze vinden dat ik goed acteer.”

Vaker acteren

Maan durft nog niet van de daken te schreeuwen dat ze vaker gaat acteren. “Of ik het nog een keer ga doen? Dat weet ik nog niet. Ik wil daarvoor echt eerst de film tijdens de première zien. Qua gevoel zegt ik dat het leuk is om af en toe wat anders te doen dan zingen. Maar eerst dus de première.”

Voor later, als ik me afvraag of ik het nog een keer wil doen. Dat weet ik nog niet. Qua gevoel zeg ik dat het leuk is om af en toe wat anders te doen dan zingen, maar om dat definitief te zeggen wil ik echt eerst de film tijdens de première zien.”

 

BuzzE