Maisie Williams in tranen door traumatische relatie met vader

Door: DitjesDatjes
27-09-2022

Game of Thrones-ster Maisie Williams is tijdens een interview in tranen uitgebarsten toen het ging over de rol die haar vader in haar leven heeft gespeeld. Haar jeugd kwam ter sprake in de podcast The Diary of a CEO, waarbij Williams vertelde dat haar moeder wegvluchtte van haar vader toen ze vier maanden oud was.

De exacte details wilde ze niet delen om haar familie in bescherming te nemen, maar wel zei ze dat ze het gevoel heeft dat ze als kind geïndoctrineerd werd. “Als jong kind, voordat ik een jaar of acht was, had ik een traumatische relatie met mijn vader”, vertelt ze. “En dat nam eigenlijk mijn hele kindertijd over. Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik al slaapproblemen.”

Ook geeft ze in het gesprek met presentator Steven Bartlett aan dat ze niet precies doorhad wat er verkeerd zat. “Maar ik keek naar andere kinderen en vroeg mij af: ‘Waarom snappen zij deze pijn niet? Wanneer komt dat gevoel van plezier voor mij?’ Ik had altijd dat gevoel van naderend onheil, en wist niet hoe ik dat kon laten verdwijnen.”

De ommekeer kwam toen een leraar op school vroeg wat er mis was en of ze wel had ontbeten. Toen de destijds 8-jarige Maisie bekende dat ze regelmatig geen ontbijt kreeg werd er aan de bel getrokken, en kwam haar moeder haar ophalen. Het contact met haar vader werd verbroken, maar de problemen waren niet direct voorbij. “Ik was blij dat ik mijn vader niet meer hoefde te zien, maar het druiste ook in tegen alles waar ik bekend mee was”, aldus Williams. “Ik voelde me bevrijd, maar op hetzelfde moment was dat gevoel van naderend onheil er nog steeds.”

Ook al dacht ze eerst van wel, inmiddels weet Williams dat het niet aan haar lag dat ze zo slecht werd behandeld door haar vader. Maar dat maakt haar eigenlijk alleen maar meer geïnteresseerder in hem. “Waarom zou je je eigen kinderen zo slecht behandelen? Wat is er met jou gebeurd als kind? Heb je dit ergens geleerd? Dat is hoe ik me nu over hem voel. Hij zou het onderwerp van een fascinerende documentaire kunnen zijn.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD