Man Rens Kroes gaat in cassatie tegen celstraf

Verkrachtende man van Rens Kroes wil niet de cel in
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Sid S., de man van Rens Kroes, legt zich niet neer bij zijn celstraf van 4,5 jaar en gaat in cassatie. Dat meldt De Telegraaf.

Sid werd op 11 april in hoger beroep veroordeeld omdat hij in 2016 een vrouw bij de keel heeft gegrepen en haar heeft verkracht. Hij zei onder meer de volgende dingen tegen het slachtoffer: ‘Ik breek je nek als je je beweegt’, en: ‘Ik vermoord je serieus’.

Cassatie

Het verhaal van het slachtoffer werd ondersteund door allerlei bewijs en Sid, die geen advocaat bij zich had, voerde vrijwel geen verdediging. De Hoge Raad onderzoekt momenteel of de cassatie terecht is. Er wordt alleen gekeken of de juridische procedures juist zijn gevolgd, maar de zaak wordt niet opnieuw inhoudelijk behandeld.

Vluchtgevaarlijk

Sid zit al vast omdat hij vluchtgevaarlijk zou zijn. Na de behandeling van zijn zaak werd hij direct meegenomen omdat hij had gezegd dat hij samen met zijn vrouw Rens in zijn geboorteland Ivoorkust wil wonen. Nederland heeft geen rechtshulpverdrag met dat land.

Celstraf

De zaak rond de man van Rens Kroes speelt al jaren. In 2019 werd hij al schuldig bevonden aan verkrachting en kreeg een gevangenisstraf van twee jaar opgelegd. Sid ging in hoger beroep, maar dat pakte averechts voor hem uit. De 4,5 jaar celstraf die hij opgelegd heeft gekregen is hoger dan de straf in 2019 en ook hoger dan de vier jaar cel die eind maart werd geëist. Het hof noemde als strafverzwarende omstandigheden onder meer het brute geweld op de meer dan twaalf jaar jongere vrouw.

Tags

RENS KROES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck