Marc van der Linden toch ontslagen bij Boulevard? ‘Wil door als royaltykenner’

Marc van der Linden ontslagen door RTL?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Marc van der Linden probeerde in Op1 alle geruchten te ontkrachten dat hij ontslagen zou zijn bij RTL Boulevard. Hij zei dat het zijn keuze is geweest om te vertrekken, maar biedt zich wel meteen weer aan. ,,Ik blijf mijn werk doen als royaltykenner en wie me wil hebben… Als ik tijd heb, kom ik.”

Jarenlang gaan er al geruchten over Marc van der Linden. Eerder zei Jan Roos al dat Marc ontslagen zou zijn door RTL Boulevard vanwege een vermeend drank- en drugsprobleem. Dat gerucht werd toen ontkend, maar rakelde afgelopen tijd weer op.

‘Helemaal van de kaart in de studio’

,,Ik heb in 2018 al gebracht dat Marc geschorst werd omdat hij altijd helemaal van de kaart in de studio stond”, vertelt Jan Roos in Roddelpraat. ,,Toen hebben ze die schorsing uiteindelijk maar opgeheven, om het een beetje leuk te houden.”

Maar volgens Jan Roos bleef Marc onder invloed op beeld verschijnen. ,,Hij was zelfs niet meer verstaanbaar.”

En tot overmaat van ramp meldde Roddelpraat afgelopen weken dat Marc regelmatig drank- en drugsfeestjes organiseert en dat er zelfs een sekstape uitgelekt zou zijn. ,,En toen was de kous wel een beetje af bij RTL Boulevard. En Marc zei dat hij het niet was en dat hij in het filmpje was geplakt. Hij zou naar de politie gaan, maar daar hebben we nooit wat van gehoord”, vertelt Jan Roos.

Marc ontkent

Dennis Schouten besloot vorige week al contact op te nemen met RTL na de geruchten dat Marc ontslagen zou zijn door RTL. Die reactie bleef uit, totdat Boulevard dinsdag ineens bekendmaakte dat Marc is vertrokken bij het programma. Hij zou last hebben van zijn gezondheid en van de moord op Peter R. de Vries.

Marc verscheen een paar uur later aan in de talkshowtafel van Op1 en daar werd hem gevraagd wat er aan de hand is. ,,Ik ben gewoon geen nieuw contract aangegaan. In elk geval is Boulevard even on hold gezet”, zei Marc.

‘Wie me wil hebben…”

Toch zei hij er wel direct bij dat hij zich gewoon nog aanbiedt als royaltykenner, waarmee hij duidelijk maakt helemaal niet te willen stoppen met werken. ,,Ik blijf gewoon mijn werk doen als royaltyjournalist en wie me wil hebben… Als ik tijd heb, kom ik.”

Ook is het vreemd te noemen dat Marc wel diezelfde dag aanschoof bij Op1, maar geen afscheid kwam nemen in de studio van Boulevard. Zelf geeft Marc aan op Instagram dat hij dan vermoedelijk een traantje had gelaten, maar volgens Jan Roos is dat onzin. Hij stelt dat Marc helemaal niet meer welkom is in de studio.

Tags

DENNIS SCHOUTENGERUCHTENJAN ROOSMARC VAN DER LINDENRODDELPRAATRTL BOULEVARD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck