MARCO BEDROOG LEONTINE MET 20 JAAR JONGERE IRIS

Iris Hond
Door: Jos La Grande
17-10-2019

De ‘Meeste dromen zijn bedrog’, de grootste Nederlandse hit aller tijden, krijgt toch een heel andere lading nu blijkt dat Marco Borsato zijn Leontine bedrogen heeft met de twintig jaar jongere Iris Hond. De beeldschone pianiste raakte kennelijk een gevoelige snaar bij de zanger die het toonbeeld is van een familyman.

Het leek altijd koek en ei tussen Leontine Borsato, die Marco door dik en dun steunde ook in de financiele crisis en hun drie inmidels al oudere kinderen Luca, Senna en Jada.

Het buitenechtelijk avontuur van Borsato van tien jaar geleden wordt door hem toegegeven in een verklaring die vandaag door De Telegraaf wordt gepubliceerd.

Verklaring

,,Er is inderdaad sprake van een vriendschap geweest, die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur. Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren. Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit.’’

Uit deze reactie blijkt dat Leontine haar hand over haar hart heeft gestreken. Ze heeft de vriendschap, die verder ging dan was voorzien, Marco vergeven. Daarvoor zijn waarschijnlijk een paar indringende gesprekken gevoerd om de relatie én het huwelijk weer op de rails te krijgen.

Bloedmooi

De buitenechtelijke liefde van Marco en Iris zou indertijd zijn ontstaan toen het bedrijf TEG, waar Borsato mede-eigenaar van was, kopje onder ging. Kennelijk was de bloedmooie pianiste op het pad van de zanger gekomen die zo vaak de liefde heeft bezongen. ‘Samen voor altijd’, Wereld zonder jou’, ‘Alle lichten zijn gedoofd’, ‘Je hoeft niet naar huis vannacht’ en ‘Ik leef niet meer voor jou’ is maar een greep van de successen van Borsato.

In De Telegraaf ook de verklaring van Iris Hond, die de affaire daarmee ook bevestigt:

,,Samen konden wij goed praten over wat er in onzer beider levens gaande was. Een bijzondere band zoals deze tussen twee mensen kan ontstaan in een bepaalde fase in je leven.’’

Liefde gestopt

Geruchten dat Marco Borsato en Iris Hond tot zelfs dit jaar hun ‘vriendschap’ inhoud zouden hebben gegeven, wordt ten stelligste ontkend.

De onthulling van de ‘faux pas’ van Borsato komt op het moment dat Net5 een programma uitzendt met Iris de Hond ‘Iris en de 12 Dates’, waarin ze met een psycholoog op zoek gaat naar wat echte liefde is.

Of de geruchtenmachine hierdoor is aangezet, is niet duidelijk. Wel staat vast dat het uitlekken van het bedrog uitermate schadelijk is voor de familie Borsato. De zanger heeft de tegenslagen financieel overwonnen, zorgde afgelopen jaar voor volle stadions en zit niet te wachten dat dit privé-nieuws op straat komt te liggen. Bovendien is hij er met Leontine sterker uitgekomen, is de boodschap.

Hoe dat zit met Iris de Hond is niet duidelijk. Haar ‘vriendschap’ zal in ieder geval meer kijkers trekken naar haar programma. Want de volgende stap na ‘vriendschap’ is liefde en daar gaat toevallig haar tv-programma over.

Iris Hond

 

Meer DenD