Marco blikt terug

Door: DitjesDatjes
08-08-2016

Binnen, wie kent ‘m niet. Eén van Marco Borsato’s grootste hits wordt nog regelmatig gedraaid op feesten en op de radio. Jong en oud, iedereen kan het nummer van begin tot eind meezingen. Gisteren plaatste Marco een mooi stukje tekst op zijn Instagram-account over zijn grote succes nummer.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

 

‘Binnen’ is voor mij in vele opzichten een belangrijk liedje geweest. We kwamen uit een periode waarin alles wat we aanraakten in goud en platina veranderde en toen kwam het debacle van het millenniumfeest wat we in de Arena zouden doen. Dat mislukte niet een klein beetje maar dat ging echt aan alle kanten helemaal mis. Wat mij wel weer met twee benen op de grond zette. Maar het zet je toch ook een beetje aan het twijfelen. “Heeft het publiek me nu verlaten? Zal dit het begin zijn van het einde?”

 

Ik kan me nog herinneren dat John naar me toe kwam en zei: “Ik heb een liedje geschreven maar ik denk eigenlijk niet dat het wat voor jou is.” Het liedje was in het Engels en heette destijds ‘Driven’ en John had er nog geen Nederlandse tekst op. Ik vroeg hem of hij dit alsjeblieft wilde proberen want ik vond het zo’n stoer liedje en ik geloofde er in dat dit weleens het geluid kon zijn voor Marco in het jaar 2000. Een cruciaal moment in mijn carrière. Ik heb in het begin veel uptempo liedjes gedaan maar daarna waren het vooral veel ballads. Dit was echt weer een stoer popliedje en daar was ik echt aan toe! 

 

Toen we het af hadden klonk het ook zo gaaf dat ik weer vol vertrouwen de toekomst tegemoet ging. Het liedje stond 6 tot 8 weken op 1, dat was voor mij een bevestiging dat het publiek me niet had verlaten. In tegendeel zelfs! 

 

Bij ‘Binnen’ horen ook de zwaaiende handen aan het eind waarbij echt iedereen van voor- tot achterin mee doet, dat is iedere keer weer zo’n te gek gezicht! Het is een heerlijk nummer om live te doen en ik denk ook dat ik het de rest van m’n leven zal blijven spelen. Het was het goede liedje op het goede moment.

 

Dat het nummer tegenwoordig nog steeds met open armen wordt ontvangen is duidelijk te zien in de reacties onder zijn bericht. Velen draaiden het nummer op hun trouwdag, herinneren een geweldige tijd aan dit lied of hebben zelfs het nummer als ringtone! Dit is typisch een liedje waar iedereen in Nederland van heeft gehoord. Welke herinnering komt er bij jou naar boven na het luisteren van Binnen? Laat het ons weten in de reacties!

 

 

Marco Borsato
Instagram: @borsato

Tekst: Rebecca Freeling

Meer DenD