Maria Teresa wordt geprezen in Italiaanse media

Door: DitjesDatjes
28-03-2020

Italiaanse media besteden zaterdag ruim aandacht aan het overlijden van prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma. De grote krant Corriere della Sera merkt op dat de ‘principessa rossa’ – de ‘rode prinses’ – het eerste koninklijke slachtoffer is van het coronavirus. Maria Teresa, die zeer betrokken was bij het erfgoed van haar familie in de voormalige hertogdommen Parma en Piacenza, stierf donderdag in Parijs aan de gevolgen van besmetting met het virus.

Tekst gaat verder onder advertentie

De prinses, tante van de Nederlandse prinsen Carlos en Jaime en de prinsessen Margarita en Carolina, was de afgelopen twintig jaar een vaste waarde bij de jaarlijkse bezoeken van de familie Bourbon-Parma aan Noord-Italië. Haar broer Carlos Hugo had de band met de hertogdommen waaraan de familie zijn naam ontleende weer aangehaald en Maria Teresa zette haar bezoeken ook voort nadat haar neef Carlos na het overlijden van Carlos Hugo het stokje overnam.

De Corriere della Sera besteedde in een beschouwing aandacht aan het enorme politieke en sociale engagement van de prinses. Het artikel werd vergezeld door een foto van haar met de Palestijnse leider Yasser Arafat, één van de vele wereldleiders die ze in haar lange leven ontmoette. De Franse president François Mitterrand en de Venezolaanse leider Hugo Chávez hoorden daar ook bij.

Il Messaggero verhaalde over haar culturele inzet in de regio terwijl de Gazzetta di Parma in een groot artikel onder de noemer ‘Addio’ sprak van ‘een vrouw van cultuur die onze stad altijd na aan het hart lag.’

 

BUZZR

 

 

Meer DenD