Marieke Elsinga zat na geboorte eerste kind niet gelijk op roze wolk

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Marieke Elsinga en haar grote liefde Sander zijn sinds november afgelopen jaar ouders geworden van hun eerste kindje Jip. De kersverse moeder ervaart alleen niet de bekende ‘roze wolk’ waar je als moeder gelijk op terecht zou komen als je je pasgeboren kind voor het eerst in je armen sluit. Waarom niet?

“Het moederschap is heel leuk en soms te groot om te bevatten. Het klinkt misschien gek, maar dat Jip ons kindje is, dat snap ik wel. Maar dat ik voor hem zijn moeder ben, daar moet ik nog aan wennen. Ik ben niet bang dat ik niet goed voor hem ga zorgen, maar soms denk ik: ach, jochie, voor jou ben ik jouw moeder en daar heb je er maar één van. Dat vind ik wel een grote verantwoordelijkheid. Zo van: jeetje, ik ben nu iemands moeder”, zegt Marieke in Mezza, de zaterdagbijlage van het AD.

Laatje met onvoorwaardelijke liefde

“Iedereen heeft het over een laatje met onvoorwaardelijke liefde die je nog nooit hebt gekend. Ik merk dat het laatje bij mij tijd nodig heeft om open te gaan. Dat klinkt misschien een beetje gemeen, maar ik had dat van tevoren al gedacht. Ik ken mezelf goed als het om grote veranderingen gaat. Ik ben ook langzaam verliefd geworden op Sander. Dat werkt blijkbaar heel goed voor mij. Ik maak me geen zorgen over hoeveel ik voor dat hummeltje voel. Vanaf het eerste moment wist ik dat ik voor hem door het vuur zou gaan en mijn leven voor hem zou geven. Maar Sander was meteen verliefd op hem. Dat had ik ook wel zo willen ervaren. Maar er langzaam ingroeien is meer mijn manier, blijkbaar.

Jeuk

Ook had Marieke na haar zwangerschap last van ontzettende jeuk. “Je ziet vaak alleen de vrolijkheid, de blije koppies, misschien het terugverende lijf, maar ontzwangeren is soms een focking zwaar proces. Niet erg, want het is het allemaal meer dan waard, maar misschien is dit een hart onder de riem voor alle andere (wens)moeders. Mijn kraamtijd met Jip is zalig, maar ik heb ook verdriet omdat ik voor mijn gevoel soms geen ruimte in mijn hoofd heb voor die kleine, omdat de jeuk zoveel plek inneemt.”

Relatietest

Het kersverse ouderschap is ook gelijk een relatietest. “Af en toe heb je het gevoel dat je bij elkaar op eieren loopt. Dat is vermoeiend. Maar we weten waar het vandaan komt. Dat kun je an maar beter uitspreken. En dan doen we ook wel eens een nachtje logeerkamer. Niet vanwege onenigheid, maar even een goede nacht maken. Een tijdje terug zaten we Jinek te kijken. Daar zat Marc-Marie Huijbregts, die al zo lang samen is met zijn man. Wat dan hun geheim was: ‘Elke dag als ik wakker word denk ik: hoe kan ik de dag van mijn partner een klein beetje leuker maken?’, zei hij. Dat vond ik mooi. Het hoeft dus niet iets gigantisch te zijn. Ik weet dat Sander het gezellig vindt als ik zijn espresso kopje al klaar zet bij de koffiemachine. Een kleine moeite.”

Marieke liet volgens Story al eens een briefje voor hem achter met de woorden: “Sorry dat ik soms een beetje stekelig ben. Sander bracht Marieke op zijn beurt een bos rozen met de tekst: “Omdat ik zo trots ben dat je weer aan het werk bent.”
Zo ervaart Marieke Elsinga in haar jonge gezin toch steeds meer iets van de roze wolk.

Tags

BEVALLENGEZINJEUKMARIEKE ELSINGAMOEDERSANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck