Marjolein Keuning in musical over Cole Porter

Door:
20-04-2017

UTRECHT – Actrice Marjolein Keuning gaat de vrouwelijke hoofdrol vertolken in You’re the Top, een musical over het leven van Cole Porter. Eerder maakte producent American Songbook al bekend dat cabaretier Paul Groot de mannelijke hoofdrol vertolkt. De musical is vanaf eind januari in de Nederlandse theaters te zien.

Cole Porter (1891-1964) geldt als een van de allerbeste songwriters die Amerika ooit heeft gekend. Hij stond bekend om zijn spitsvondige teksten en zijn originele rijm; tot zijn grootste hits behoren I’ve got you under my skin, Ev’ry time we say goodbye en de musicals Anything Goes, High Society en Kiss me Kate. Porter deed er alles aan om zijn homoseksualiteit verborgen te houden en trouwde met socialite Linda Lee Thomas. Naarmate de componist beroemder werd, kostte het hem meer moeite zijn geheim te bewaren.

Bijrollen in de voorstelling worden vertolkt door Marcel Jonker, Jochem Smit, Rik Sessink en Perry Dossett. De voorstelling was twintig jaar geleden ook al in Nederland te zien en kreeg toen lovende kritieken. Hoofdrolspeler Willem Nijholt werd zelfs genomineerd voor een Louis d’Or.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen