Martien ontsnapt aan dood: ‘ik dacht dat het klaar was’

‘De meeste ongelukken gebeuren in huis’, wordt er altijd beweerd. Ik Vertrek-ster Martien kan daar over meepraten. Tijdens de verbouwing van zijn nieuwe Franse château is hij namelijk vierenhalve meter naar beneden gevallen.

Verstapt

Martien is een echte ‘doe-het-zelver’ en wil zijn nieuwe kasteel in Frankrijk samen met zijn vrouw Erica verbouwen. Net zoals destijds in Ik Vertrek begint het koppel nu ook een Bed and Breakfast. Er moet veel gebeuren aan het kasteel en er zit haast achter, want op 15 mei komen de eerste gasten. ,,Geloof het of niet, maar ik ben van een vierenhalve meter hoge stellage naar beneden gevallen tijdens het behangen”, vertelt Martien aan weekblad Weekend. ,,Ik was zo geconcentreerd in de weer met die meterslange baan behang dat ik niet in de gaten had dat ik me verstapt had en zo naar beneden flikkerde.”

Het ongeluk zorgde voor een bijzondere ervaring van Martien. ,,Je hoort weleens van mensen die iets ergs meemaken dat ze in een flits hun leven aan zich voorbij zien trekken. Nou, dat had ik ook. Ik dacht écht bij mezelf: Martien, het is klaar.”

Aalmoes

Door de val heeft Martien zijn pols gebroken, iets wat hem nu enorm beperkt want het kasteel is nog lang niet klaar. En dan loopt er ook nog een cameraploeg rond in het Château, want binnenkort is een nieuw programma met Martien en Erica in de hoofdrol op SBS te zien. Opnieuw samenwerken met de producent van Ik Vertrek was geen optie. ,,Ze wilden me afschepen met een aalmoes die neerkwam op een pak hagelslag en een pot jam. Dat zijn toch geen manieren? Ik moet ook de rekening betalen als ik iemand inhuur iets voor mij te doen. Ik heb dan ook vriendelijk bedankt.” Gelukkig voor Martien en zijn gezin had John de Mol meer over voor een programma met de Ik Vertrek-sterren.