Martijn Krabbé reageert op felle kritiek Kopen zonder Kijken: ‘Het is 2020’

Kopen zonder Kijken
Door: Eva Steins
24-11-2020

Een trouwe kijker van Kopen zonder Kijken keek gisteravond met iets minder plezier dan normaal naar het programma. Zij uitte op Twitter kritiek op het gebrek aan diversiteit in het programma. Martijn Krabbé reageert uitgebreid op de kritiek.

In Kopen zonder Kijken kopen stellen een nieuw huis, en je raadt het al, zónder dat huis gezien te hebben voordat ze het kopen. Het ‘blinde’ koopprogramma is razend populair en trekt wekelijks miljoenen kijkers. Vooral aannemer Bob Sikkes trekt in het programma veel bekijks. Op Twitter gingen vrouwen los om zijn helderblauwe kijkers en zilveren haren.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

LEES OOK:

DIT is de partner van Kopen zonder Kijken-‘hottie’ Bob Sikkes

Diversiteit

Naast de knalblauwe kijkers van Bob vallen fans van het programma ook iets anders op. Een opvallende kijker uit haar kritiek op Twittwer.

,,RTL4 doe hier wat aan! #Kopenzonder kijken lees even de comments,” de kijker merkt een gebrek aan diversiteit in het programma op.

,,Het is 2020. Volgend seizoen echt meer diversiteit nodig. Nederland bestaat uit meer mensen dan alleen blanke hetero stellen met kinderwens / zwangere vrouw / kleine kinderen die een woning zoeken!”

Presentator van het programma Martijn Krabbé reageert op de kritiek die de fan uit. Hij is het helemaal eens met haar.

,,Je hebt volkomen gelijk,” twittert Martijn. Wel wijst hij haar erop dat het programma een beperkt keuze aanbod heeft.

,,We moeten alleen een keuze maken uit de stellen die zich opgeven. Moeten we diversiteit zelf opzoeken en mensen dwingen om mee te doen?” vraagt Martijn zich hardop af.

,,Wat de zwangerschap betreft; dat is voor de meeste mensen precies de reden om te verhuizen. Grt. vd klantenservice”

Meer DenD