Martin Gaus krijgt eindelijk donornier: ‘Dit is mijn redding’

Door: DitjesDatjes
25-09-2018

Martin Gaus krijgt een nieuwe nier. De oud-presentator van dierenprogramma’s, die al enige maanden op de wachtlijst stond, is erg opgelucht. “Dit is echt mijn redding”, zegt hij in De Telegraaf.

Gelukkig mens

Volgens Martin functioneren zijn nieren nu nog maar voor zeven procent. “De laatste tijd voelde ik me steeds zwakker. Gelukkig kreeg ik afgelopen week het verlossende telefoontje van het Universitair Medisch Centrum in Amsterdam dat er een donornier beschikbaar kwam”, aldus de 73-jarige Martin, die de afgelopen maanden al vier keer een nier kreeg aangeboden. Steeds bleken ze echter niet geschikt te zijn, tot nu. “Ik ben een gelukkig mens… nu nog hopen dat de nier gaat werken.”

Martin moet nog wel even wachten op zijn donornier. Op 24 oktober wordt hij geopereerd. “Ik ben best emotioneel nu ik weet dat ik langer op aarde kan blijven leven. De vooruitzichten waren namelijk dramatisch slecht”, zegt de voormalig presentator. “Statistisch zou ik nog jaren mee kunnen, maar gelet op die nierproblemen moet ik daar een aantal jaren aftrekken. Wellicht geeft de nieuwe nier me vleugels en word ik misschien wel honderd jaar.”

 

 

 

Meer DenD