Martine Bijl geeft carrière op

Door: Sinem Toprak
07-11-2018

Televisiemakers dachten dat Martine Bijl (70) nooit meer te zien zou zijn bij Heel Holland Bakt. Martine lijkt dit nu zelf te bevestigen. Ze vertelt namelijk dat ze haar hersenen nooit meer kan vertrouwen.

Ditmaal bevestigt Martine zelf dat ze nooit meer terug zal komen bij Heel Holland Bakt. ,,Ik kan het niet meer. Ik zou voor gek staan van angst en stress’’, vertelt Martine in haar nieuwe boek Rinkeldekink. In 2015 kreeg Martine een zware hersenbloeding en belandde zij daarnaast ook nog in een zware depressie. Sindsdien komt het zelden voor dat zij te zien is in het openbaar.

Nooit meer

André van Duin, de presentator van HHB die haar werk tijdelijk zou overnemen in 2016, bleef maar hopen dat Martine voldoende zou herstellen na haar hersenbloeding en weer terug zou komen. André liet weten dat Martine het weer van hem kon overnemen als het zo ver zou zijn omdat hij het haar zo gunt. Maar het lijkt erop dat dat nooit meer zal gebeuren.

Geen vertrouwen

In haar boek beschrijft Martine op een indrukwekkende, maar ook op een grappige manier wat ze heeft meegemaakt en wat dat met haar doet. Zo schrijft ze ook dat ze bang is dat de depressie weer terug komt: ,,Ik vertrouw mijn hersens niet. Nooit meer vrees ik. Als je denkt ‘ik ben er godzijdank van af’, dan komt het weer terug.” Het was de zwaarste periode van haar leven, zo schrijft Martine: ,,Iets ergers dan een depressie kan ik niet bedenken.’’

 

 

Meer DenD