Martsje Paulusma: ‘Ik was boos en verdrietig’

Door: DitjesenDatjes
14-02-2019

Vorige week maandag werd bekend dat het contract van Piet Paulusma door SBS niet wordt verlengd. Na 23 jaar moet hij de zender verlaten. Verschrikkelijk voor Piet, want hij wilde dit absoluut niet. Ook voor zijn oudste dochter Martsje is het een drama, want zij viel regelmatig in voor haar vader.

Bom

In januari hoorde de familie Paulusma het slechte nieuws al. ,,Ik ben teleurgesteld maar voornamelijk voor mijn vader. Ik vind het voor hem echt heel erg”, zegt Martsje tegen weekblad Weekend. ,,Mijn vader heeft zich zo lang en zo hard ingezet voor de zender, hij zag dit ook niet aankomen.” Martsje vertelt dat het bij het hele gezin insloeg als een bom. ,,Eerst ben je boos en verdrietig, wat een natuurlijke reactie is volgens mij. We konden er toen ook niet niet over praten met anderen, want niemand wist het.”

Positief

Sinds het nieuws bekend is gemaakt, hebben Piet en Martsje veel steun gekregen. ,,Het was zo hartverwarmend hoe Nederland heeft gereageerd. Dat verzacht alles enorm natuurlijk.” De optimistische Piet gaat natuurlijk niet bij de pakken neerzitten als zijn contract afloopt. ,,Hij staat er positief in. Het emotioneert hem natuurlijk wel, maar hij kijkt graag vooruit en ziet andere mogelijkheden. Bij mij is het gevoel veel wisselender.” Martsje vertelt aan het weekblad dat ze soms emotioneel wordt als ze de lieve kaartjes leest van fans die meeleven met het gezin, maar dat ze het einde van haar werk bij SBS soms ook als iets positiefs ziet. ,,We slaan ons er wel doorheen!”

Meer DenD