Matthijs zei niet om geld ‘ja’ tegen Belgische presentatieklus

Door: DitjesDatjes
01-04-2021

Matthijs van Nieuwkerk maakt donderdagavond zijn debuut als presentator op de Belgische televisie. Hij twijfelde geen seconde toen hij ‘ja’ zei tegen de VTM-muziekquiz Popquiz, maar dat was niet vanwege zijn loon. “Voor het geld moet ik het zeker niet doen”, zegt de presentator tegen Het Laatste Nieuws.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wel een belangrijke reden om de klus te doen was dat Matthijs altijd al “gecharmeerd” was van België. “Muziek is een passie van me, dus dat treft. Maar ‘ja’ zeggen was vooral een soort gevoel, een romantisch verlangen. Bovendien kende ik Nederland ondertussen wel. Op een gegeven moment heb je alle sporters, zangers en politici wel een keer aan tafel gehad. Daar is niets mis mee, maar een nieuwe horizon heeft me altijd aangesproken”, legt hij uit.

De presentator wilde tijdens de opnames eigenlijk in Antwerpen wonen, maar dat kon vanwege de coronacrisis niet. Toch sluit Matthijs niet uit dat hij ooit verhuist. “Ik droom ervan ooit een Antwerpenaar te worden. Dat is nog niet gelukt. Maar het kan er zeker nog van komen.”

In Popquiz nemen twee duo’s muziekliefhebbers het tegen elkaar op. Het gaat om onbekende kandidaten, niet om ‘Bekende Vlamingen’.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD