Max Verstappen degradeert Hamilton in Oostenrijk

Max Verstappen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met open mond en vol bewondering zagen alle F1-fans Max Verstappen opnieuw winnen in de GP van Oostenrijk. Oppermachtig verpulverde Max zijn directe concurrent Lewis Hamilton. En er kwamen weer punten bij voor het WK-klassement, waar de Nederlander regeert.

Wat klinkt het Wilhelmus toch mooi op een race-circuit!!!

Red Bull mag in zijn handen knijpen met Verstappen, want op de gelijknamige Ring in Spielberg overklaste hij alles en iedereen. Van het begin tot het einde leidde Verstappen de dans, terwijl de Brit Hamilton vierde slechts vierde werd.

Pijlsnel

Onvoorstelbaar hoe Verstappen de pijlsnelle Mercedes-coureur in dit seizoen te grazen neemt. Eet Verstappen spinazie of is het toch de Honda-motor die wonderen verricht. Kenners weten een ding zeker: Verstappen is het grootste talent dat Nederland heeft gehad achter het stuur van een F1-bolide.

LEES OOK: Max Verstappen heerst!

Het werd deze zondag maar liefst de 15e zege van Verstappen in zijn carrière. Voor de 50e keer stond hij al op het podium. En voor wie het nog niet weet: er zullen er nog heel veel overwinningen volgen…

Op zijn duimpje

Max Verstappen zorgde ook nog eens op het Oostenrijkse circuit voor de snelste raceronde. Hij kent daar werkelijk elke centimeter asfalt op zijn duimpje. Met 32 punten in zijn voordeel kijkt de nummer 2 van het WK-klassement Lewis Hamilton inmiddels tegen een gapend gat aan.

Vlak voor het einde was er een spectaculaire inhaal manoeuvre van Lando Norris die Hamilton ook nog even aftroefde. De Brit, die jarenlang niet was te verslaan, beleeft een heuse nachtmerrie.

Tags

F1LEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck