Max Verstappen verlaat ziekenhuis na heftige crash

Max Verstappen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na de heftige crash werd Max Verstappen gisteren naar het ziekenhuis gebracht om onder meer een CT-scan te ondergaan. Aan het einde van de avond bleek na alle checks dat hij het ziekenhuis mag verlaten.

Gezond verklaard

Na urenlang onderzoek in het ziekenhuis werd Max Verstappen ‘gezond’ verklaard. Red Bull bevestigt op social media dat hij gisteravond het ziekenhuis heeft mogen verlaten. ,,Max en het team willen graag de marshalls bij de baan en het medische personeel bedanken voor hun exceptionele zorg. Zowel op het circuit van Silversone als in Coventry Hospital.”

Gevecht met Hamilton

In de eerste ronde van de GP van Engeland is Verstappen zwaar gecrasht. Direct na de start raakten hij en Hamilton verwikkeld in een gevecht om de leiding in de wedstrijd. Toen Hamilton voor de zoveelste keer een inhaalpoging deed, klapten de twee aan de binnenkant op elkaar.

Verstappen vloog vervolgens uit de bocht en klapte hard in de bandenstapel. Desondanks stapte hij op eigen kracht uit zijn auto, maar hij werd wel naar het ziekenhuis gebracht.

Woedend

Verstappens team Red Bull Racing reageerde woedend op de actie van Hamilton, die een straf van tien seconden kreeg. Teambaas Christian Horner liet weten vooral opgelucht te zijn dat Verstappen na de zware klap zelf naar het medisch centrum kon lopen.

Zelf liet Verstappen ook weten opgelucht te zijn. ,,Als eerste ben ik opgelucht dat ik oké ben. Het was best een hoge impact met de 51G, maar ik voel me beter”, schrijft hij op Instagram. Maar ook hij is boos op Hamilton. ,,Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld dat mijn race zo eindigde. De straf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan de gevaarlijke move die Lewis op de baan gemaakt heeft.”

‘Schande’

Naast dat Verstappen de straf te laag vindt, is hij ook niet blij met hoe Mercedes met de situatie om is gegaan. Na afloop van de race stonden zij uitbundig feest te vieren. Max noemde de viering ‘onsportief en respectloos’, aangezien hij op dat moment nog in het ziekenhuis lag.

Zijn vriendin Kelly Piquet noemt het zelfs ‘een schande’. ,,Noem het wat je wilt, een fout, een race-incident (hoewel het duidelijk een verkeerde inschatting was van Lewis en zijn team), maar om de overwinning te vieren zoals hij deed was een schande. En dan hebben we het nog niet over de straf gehad”, aldus Kelly op Instagram.

‘Ik heb geen spijt’

Maar Hamilton liet weten geen spijt te hebben van de botsing. ,,We gaven allebei alles en hielden niet in, het was gewoon erg ongelukkig”, reageerde de GP-winnaar bij Ziggo Sport. ,,Ik heb nergens spijt van, alleen dan dat we botsten. Ik vind niet dat ik een fout heb gemaakt. Dit is racen op hoge snelheid.”

Internationale media gaan los

Ook internationale media raken niet uitgepraat over de crash. Na de ontwikkelingen van gisteren reserveert de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport veel ruimte voor Fomule 1, iets wat normaal niet gebeurt.

De BBC stelde dat het incident ‘een bepalend onderdeel uit de geschiedenis van de Formule 1 gaat worden’. En het Duitse Bild had het vooral over de verbale confrontatie tussen Verstappen en Hamilton. ,,Na het spektakelstuk op Silverstone zitten de messen tussen de tanden. Het is even afwachten wanneer die er tussenuit komen”, schrijft de krant.

Ook The Guardian heeft het over de confrontatie: ,,Bij Red Bull kwam het stoom uit de oren, nadat Hamilton Silverstone in vuur en vlam heeft gezet.”

Tags

FORMULE 1GRAND PRIXLEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck