Max Verstappen wint op Imola

Max verstappen
Door: DitjesDatjes
18-04-2021

Max Verstappen op het circuit van Imola de Grand Prix van Emilia-Romagna gewonnen. Zijn grote rivaal Lewis Hamilton slipte halverwege de wedstrijd op de opdrogende baan na een zeldzaam foutje. Daardoor viel Hamilton terug naar de negende plek, tijdens een tumultueus verlopen race

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen, finishte nog als tweede, en behoudt de leiding in de strijd om de wereldtitel. Beide coureurs hebben dit seizoen een zege en een tweede plek behaald, maar Hamilton noteerde in Italië de snelste raceronde, wat hem één punt meer oplevert.

“Onder moeilijke omstandigheden hebben we het goed gedaan. Zeker in het begin was het moeilijk om op de baan te blijven”, zei Verstappen achteraf die gelaten reageerde op het nipt missen van de leiding in het WK-klassement. “Het is een lang seizoen, we moeten vooral rustig blijven.”

Een zware crash tussen Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas en George Russell (Williams) zorgde dat de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Bij de herstart ging Verstappen ook in de fout en belandde hij in het gras. Dit leidde echter niet tot problemen.

Snel voorbij Hamilton

Verstappen reed zaterdag geen vlekkeloze kwalificatie en moest genoegen nemen met de derde startplek, achter Hamilton en teamgenoot Sergio Pérez. Dankzij een uitstekende start ging Verstappen direct Pérez voorbij en in de eerste bochtencombinatie had hij ook Hamilton al te pakken.

Daarbij raakten de coureurs elkaar. Hamilton verloor een deel van zijn voorvleugel toen de snellere Verstappen zijn titelrivaal in de bocht naar de zijkant van de baan dwong. De wedstrijdleiding zag het, en greep niet in, waardoor Verstappen zijn zege kon veiligstellen.

Meer DenD