Máxima kletst digitaal met Kletsmaatjes

Door: DitjesDatjes
30-03-2021

Koningin Máxima gaat donderdag digitaal kletsen met Kletsmaatjes, een initiatief van Stichting Het Begint met Taal. Dit is een digitale vorm van taalcoaching, waarbij vrijwilligers met nieuwkomers de Nederlandse taal oefenen en waarbij ze vertellen wat hen bezighoudt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het project Kletsmaatjes bestaat nu al een jaar en werd opgericht omdat de dagelijkse (praat)contacten voor nieuwkomers door de coronamaatregelen wegvielen. De Kletsmaatjes spreken elkaar minimaal één keer per week en oefenen in 26 weken samen de Nederlandse taal.

De vorstin praat met koppels Kletsmaatjes over wat ze hebben geleerd en waar ze trots op zijn. Onder meer het 2000e duo dat meedoet aan het project gaat met de koningin in gesprek. Aansluitend spreekt Máxima met een aantal coördinatoren die vrijwilligers en nieuwkomers met elkaar verbinden.

Ook vertellen twee bedrijven wiens medewerkers onder werktijd met de nieuwkomers mogen praten, over de ervaringen en hun motivatie aan mee te werken aan het project. Het digitale werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek over Kletsmaatjes Lokaal, waarbij lokale organisaties zelf vrijwilligers en nieuwkomers uit hun eigen omgeving aan elkaar koppelen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD