Máxima tekent pact met gemeenten voor schuldenzorgvrij land

Door: DitjesDatjes
27-02-2020

Koningin Máxima springt opnieuw in de bres voor een schuldenzorgvrij Nederland. Ze zal op 18 maart wethouders van veertig gemeenten ontvangen op Paleis Noordeinde, en daar met hen een pact ondertekenen voor een land zonder schuldenzorg. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag weten.

De koningin en staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zullen de wethouders toespreken. De koningin organiseert het initiatief in samenwerking met SchuldenlabNL. De ondertekenaars gaan werken aan de vermindering van schuldenproblematiek in hun gemeenten. Dat doen ze door middel van minimaal twee van de vier methoden die door SchuldenlabNL zijn aangeduid als goede aanpak. Zo kunnen gemeenten kiezen voor Collectief Schuldregelen, de Doorbraakmethode, het Jongeren Perspectief Fonds of de Nederlandse Schuldhulproute.

De bijeenkomst op 18 maart is een vervolg op de werkconferentie van SchuldenlabNL in november vorig jaar. Toen spoorde de koningin partijen in de schuldhulpverlening aan om concrete afspraken te maken.

Máxima werkt al lang aan een Nederland zonder schuldenzorg. In 22 februari 2018 bracht ze een werkbezoek aan Schuldenlab070, wat leidde tot de oprichting van SchuldenlabNL. In november van dat jaar was ze aanwezig bij de lancering van de stichting.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen