Meekijken: Wat doet de huishoud(st)er van William en Kate?

Huishoudster William
Door: Eva Steins
27-10-2020

Heb je er altijd al van gedroomd om te wonen en werken in Kensington Palace? Lijken William en Kate jou de ideale werkgevers? Dan is dit je kans. Je kunt nu solliciteren voor Huishoud(st)er voor het Britse koningshuis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Huishoudster vertrokken

In 2017 zaten William en Kate met de handen in het haar toen hun vaste huishoudster Sadie Rice haar vertrek aankondigde. Een anonieme bron vertelde aan The Sun dat de werkdruk haar veel te veel werd.

,,Ze wilden graag dat Sadie meer tijd op Kensington Palace zou doorbrengen en ze kreeg steeds meer werk haar kant uitgestuurd. Het was voor haar onmogelijk geworden om buiten haar werk om nog een normaal leven te leiden. Daarom heeft ze haar ontslag aangeboden en niets kan haar nog van gedachten doen veranderen,” aldus de anonieme bron.

Als huishoudster op Kensington Palace was Sadie verantwoordelijk om het huis met tien slaapkamers op orde te houden, te koken voor het koppel én de boodschappen te doen.

Vacature

Op de officiële website van ‘het huishouden van de Prins van Wales en de hertogin van Cornwall’ is een bijzondere vacature naar buiten gekomen.

‘Wij zoeken een ervaren persoon om te assisteren in koninklijke residenties’.

Wat ga je doen als huishoud(st)er bij de koninklijke familie? In de vacature staat dit uitgebreid beschreven. ,,Je ondersteunt het beheer van alle huishoudelijke activiteiten en vervangt proactief de Senior Houskeeper, die verantwoordelijk is, bij afwezigheid.

Waaraan moet je voldoen om kans te maken op de baan? ,,Je hebt een georganiseerde aanpak en bent trots op wat je doet. Je bent in staat om met een gevarieerde werkdruk om te gaan, initiatief te tonen, tevreden te zijn met flexibel werken, inclusief het kunnen reizen. Ten allen tijde is vertrouwelijkheid bewaren en discretie betrachten van het grootste belang.

Zie je het zitten om te koken voor William en Kate en het beddengoed te strijken? Tot 7 november kun je reageren op de vacature.

LEES OOK:

Ruzie Harry en William bereikt kookpunt

Meer DenD