Megapopulaire YouTuber Laura blaast oude passie nieuw leven in 

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Een passie die in het slop was geraakt, wordt door Laura Ponticorvo nieuw leven ingeblazen. De populaire YouTube-vlogster gaat de theaters in met haar rol als Elza in de musical Verliefd op Ibiza. En dat terwijl Laura de moed eigenlijk al had opgegeven. ,,Ik heb in twee producties meegedaan, maar vervolgens werd ik het de audities erna niet of nét niet. Dan ga je uiteindelijk wel een beetje twijfelen aan jezelf. Maar nu heb ik een echte rol te pakken en dat vind ik geweldig!” 

Highschool Musical

Haar rol in Verliefd op Ibiza is voor Laura Ponticorvo een kers op de taart. De vlogster die haar eigen kledinglijn Buy Lau heeft, deed de academie voor musical en dans bij Lucia Marthas en speelde na deze opleiding in De André van Duin Revue en Highschool Musical maar daarna werd het stiller op theater gebied,,Het is best lastig om jezelf te blijven motiveren als je auditie doet en telkens ‘nee’ krijgt”, vertelt Laura, die inmiddels een grootheid is als vlogster op YouTube. 

 Omdat Laura na haar eerdere ervaringen bij Van Duin en in Highschool Musical al wel had gemerkt dat ze een daadwerkelijke rol leuker vond dan in het ensemble zitten, nam ze een besluit. ,,Ik wilde een rol en anders dan liever niet. Ik bleef audities doen, maar ontplooide mezelf ondertussen op mijn eigen kanaal op YouTube en dat heeft heel erg goed uitgepakt.” Laura heeft alleen al op YouTube en Instagram honderdduizenden volgers. Die kijken graag naar haar make up-tutorials en haar dagelijkse bezigheden. Daarbij geeft Laura heel veel van zichzelf prijs. Zo was twee jaar geleden uitgebreid te zien hoe haar, toen nog, vriend Ryan Rijger, haar op haar verjaardag ten huwelijk ging vragen.  

Elza

En ook het verkrijgen van haar musicalrol maakte Laura bekend op haar eigen zender. Aan DenD vertelt ze hoe dat allemaal verliep: ,,Iemand binnen de productie van Verliefd op Ibiza opperde dat ze voor de rol van Elza aan mij moesten denken. En zo rolde er vorig jaar een mailtje mijn box binnen met de vraag of ik auditie wilde gaan doen. Omdat het een enorme passie van me is én het om een echte rol ging, besloot ik het te doen. “ Tijdens die auditie heeft Laura echt alles gegeven. ,,Ik was best zenuwachtig, maar heb het maximale dat erin zat eruit gehaald. Ik had een scène met een man die ik niet kende laat staan dat ik met hem gerepeteerd had. Ik moest een scène en een monoloog spelen en een liedje zingen. Het leukste aan deze auditie was, dat ik daarna met de regisseur kon gaan werken. Toen vielen alle zenuwen van me af en kon ik het beste van mezelf geven. 

 Sfeer

Sinds vorig jaar september weet Laura al dat ze de rol als tegenspeler van Guido Spek (die tot vorig jaar was te zien als Sjoerd Bouwhuis in GTST) te pakken heeft. Er wordt nog aardig wat tempo verwacht later dit jaar van de castleden. In augustus gaan de scriptlezingen beginnen en vanaf half november wordt gerepeteerd. Na de kerstvakantie staat Verliefd op Ibiza op de planken. Laura heeft er veel zin in. ,,De hele sfeer van de musical is al goed. Ibiza heeft een heel aparte sfeer. Er heerst een ultieme vrijheid en acceptatie van iedereen zoals hij of zij is. Niet voor niets wordt het een ‘hippie-eiland’ genoemd. Ik kom er graag, hoop zelfs deze zomer nog. Die kans bestaat, want mijn man organiseert evenementen en er staat er ook eentje op de agenda voor Ibiza. Als het even kan, ga ik met hem mee. Er zijn heel veel privéstrandjes waar je alleen maar kunt komen als je insiders op het eiland kent. Heerlijk is dat. En de natuur is er ook zo mooi… Kortom, ik ben zéker verliefd op IbizaDeze rol in een musical met deze sfeer is voor mij een droom die opnieuw uitkomt. 

 

Tags

DENDDITJES EN DATJESINTERVIEWLAURA PONTICORVOVANESSA BONTJEVLOGGENYOUTUBE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck