Meghan in oorlog met het Britse Hof

Oorlog Britse hof
Door: Jos La Grande
04-03-2021

Het Britse Hof staat onder hoogspanning na nieuwe onthullingen gisteravond in onder andere The Times dat Meghan twee voormalige leden van de huishouding, en mogelijk ook een derde medewerker, heeft weggetreiterd in het jaar dat ze op Kensington Palace verbleef.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De onthullingen komen daags voor het grote Oprah Winfrey interview met Harry en Meghan dat aanstaande zondag door de Amerikaanse zender CBS wordt uitgezonden. De spanning is te snijden bij koningin Elizabeth, prins Charles en zijn zoon William. Bovendien ligt prins Philip in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Een van de grieven in het conflict was dat Meghan merkkleding die ze kreeg toegestuurd om te dragen, liet hangen in haar kledingkast. Het zou gaan om merken zoals Stella McCartney, Givenchy, Prada and Chanel. Toen Meghan als actrice actief was, was dit normaal gedrag.

Het hofpersoneel wees Meghan erop dat dit niet paste in het protocol en de gratis kleding terug moest naar de bedrijven. Daarna zou het helemaal zijn misgegaan tussen Meghan en twee medewerksters.

Onderzoek naar gedrag Meghan

Buckingham Palace gaat nu een onderzoek instellen naar de beschuldigingen tegen de hertogin van Sussex. Dat is zeer ongebruikelijk aan het Britse Hof. De gebeurtenissen hebben plaatsgevonden in 2018. Ondertussen zijn de verhoudingen tussen de leden van de Britse koninklijke familie en Meghan en Harry tot onder het nulpunt gedaald.

In een zeer ongebruikelijke verklaring van ‘Het Paleis’ in reactie op de berichten in de media wordt gezegd dat men ‘zeer bezorgd’ is over de beschuldigingen aan het adres van Meghan. Die zou haar personeel slecht hebben behandeld. Het leidde tot een clash tussen Meghan en het personeel. ,,Intimidatie en pesten wordt niet getolereerd op de werkplek”, staat in de reactie.

Oprah-interview gevreesd

Het zou een van de redenen zijn geweest waarom Harry en Meghan zijn vertrokken naar de Verenigde Staten. Meghan zou zich niet welkom voelen in hofkringen en de situatie zou niet langer meer te handhaven zijn.

Bronnen dichtbij het stel suggereren dat de nieuwe beschuldigingen komen vlak voor het interview met Oprah. De onthullingen zouden zelfs een poging zijn om Meghan in een kwaad daglicht te stellen voordat zij aan de wereld hun gal kan gaan spuien over het leven aan het Hof.

De Amerikanen verkneukelen zich om de koninklijke rellen en lijken van het interview een sappige Hollywood-productie van te maken. De reputatieschade voor de leden van de koninklijke familie is niet te overzien.

Ook nog rel over oorbellen

Daarnaast speelt er nog een andere rel, namelijk rond de oorbellen die Meghan heeft gekregen als huwelijksgeschenk van de omstreden Saoedische prins Mohammed Bin Salman. Ze droeg ze vlak nadat diens mogelijke betrokkenheid bij de moord op de journalist Jamal Khashoggi bekend was geworden.

Volgens een woordvoerder van het stel is er sprake van een uitgekiende lastercampagne. Waarnemers aan het Britse Hof stellen dat de oorlog tussen Harry en de rest van de familie compleet is met de laatste onthullingen.

Verklaring van het Hof:

Verklaring van het Britse Hof.

Meer DenD