Meghan kletste uit haar nek over huwelijk

Welby ontkent
Door: Jos La Grande
31-03-2021

Meghan heeft zich in de nesten gewerkt met haar omstreden interview met Oprah Winfrey. Dat blijkt uit een verklaring van de aartsbisschop Justin Welby. De geestelijke die het huwelijk sloot, stelt pijnlijk vast dat Harry en Meghan niet drie dagen eerder zijn getrouwd, zoals werd beweerd door Meghan.

Volgens Welby was er helemaal geen sprake van een eerdere huwelijkssluiting. Daarmee suggereert de aartsbisschop dat Meghan, de vrouw van prins Harry, in het interview waar tientallen miljoenen mensen naar keken uit haar nek kletste.

,,Het wettelijk huwelijk was op zaterdag”, aldus de aartsbisschop van Canterbury. ,,Ik heb het trouwcertificaat ondertekend, wat het wettelijk document is. Ik zou een strafbaar feit plegen als ik zou hebben geweten dat het vals zou zijn.”

Meghan heeft echter gezegd tegen Oprah: ,,Drie dagen voor ons huwelijk zijn we getrouwd, niemand weet dat.” ,,We hebben de aartsbisschop gebeld en tegen hem gezegd: het spektakel is voor de wereld maar wij willen graag een echtverbintenis tussen ons beiden.”

Dit komt nog eens bovenop alle andere twijfels of Meghan wel de waarheid heeft gesproken in het interview. De suggesties van mogelijk racisme in de Britse koninklijke familie is keihard aangekomen in Groot-Brittannië. Er zijn nog meet boude uitspraken van Meghan, waarvan het waarheidsgehalte niet kan worden vastgesteld.

Meer DenD