Meilandjes in geldnood?

Meilandjes maken haast met verkoop chateau
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Chateau Marillaux lijkt onverkoopbaar. Voor het eerst staat het chateau van de Meilandjes op Funda. Daarnaast wil het ook met de verkoop van hun villa in Noordwijk niet echt vlotten. Toch ligt Erica ’s nachts wakker om andere redenen…  

Chateau Marillaux van de familie Meiland staat op Funda! Het Franse kasteel dat sinds 2019 in bun bezit is, lijkt onverkoopbaar en zal zó langzamerhand een financieel blok aan hun been worden. De vraagprijs is nu voor de tweede keer naar beneden bijgesteld. Inmiddels hebben de Meilandjes de vraagprijs al met een half miljoen verlaagd. De winst die ze aanvankelijk dachten te kunnen maken verdampt.

Nog een seizoen

De vraagprijs bedraagt nu 795.000 euro. Vorig jaar dachten Martien en Erica nog dat een vraagprijs van 1.250.000 euro reëel was. Zelf kochten ze het kasteel jaren geleden voor 450.000. Begin dit jaar gloorde er hoop. Een investeerder had interesse, maar die koop ging uiteindelijk niet door. Eerder liet de familie nog doorschemeren dat als ze het chateau niet zouden kunnen verkopen er mogelijk nog een seizoen zou worden opgenomen, maar dat ‘plan’ lijkt van de baan. In een nieuwe poging om het chateau te slijten, staat het op Funda.

Wakker liggen
Ook wil het niet vlotten met de verkoop van hun villa in Noordwijk. Voor deze woning vragen ze bijna drie miljoen euro. In de tussentijd kochten ze een nieuw huis waarvoor ze een kwart miljoen boven de vraagprijs boden. Ze laten het geld rollen, maar zijn met hun televisieactiviteiten succesvoller dan met hun onroerendgoedtransacties. Toch ligt Erica vooral wakker van de bedreigingen aan haar adres door alle commotie over haar biografie. In haar boek noemt ze vrouwen met een boerka pinguïns en maakt ze onvriendelijke opmerkingen over moslims. Prompt beëindigde een aantal partijen de samenwerking. Dat waren kaartenbedrijf Hallmark, matrassenmerk Emma en Nivea.

Witte loopvogel
Talpa blijft de familie wel trouw, maar elders neemt de kritiek toe. Zo zei Nico Dijkshoorn in het Parool dat Erica Meiland eigenlijk niet serieus genomen moet worden. ,,Bij iemand als Erica moet je gewoon de bal terugkaatsen.” Zo van: ,,Jij woont samen met een man die een leuke shawl bij zijn sokken zoekt. Die heel hard schreeuwt als iemand onverwacht het licht aandoet. Jij, met als talent helemaal niets, scharrelt van miljoenenhuis naar kapitaalhuis met een man die eruitziet als een Afrikaanse witte loopvogel. Daar zeg ik toch ook niets van.” Mogelijk hebben alle kritiek en hun huizensores er diep ingehakt, want in Veronica Superguide laten de Meilandjes weten het komend jaar rustiger aan te doen. „We gaan wat meer op de rem trappen komend jaar”, zo laat Erica weten.

Tags

CHATEAU MARILLAUXCHATEAU MEILANDERICA MEILANDMARTIEN MEILANDMEILANDMEILANDJESNICO DIJKSHOORN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck