Miljuschka bijt van zich af na kritiek op Obese

Miljuschka
Door: Charlotte Wijnen
06-07-2021

Na Wendy van Dijk en Angela Groothuizen, wordt het nieuwe seizoen van Obese gepresenteerd door Miljuschka Witzenhausen. Een rol die haar op het lijf geschreven is. Maar tóch ontvangt ze veel kritiek…

Rijmt dit met eerlijke foto?

,,Toen ik gevraagd werd voor het programma, dacht ik wel even: rijmt dit met mijn eerlijke foto-verhaal?”, vroeg Miljuschka zich af in RTL Boulevard. Ze staat natuurlijk niet bepaald bekend als iemand die alleen maar gezonde hapjes promoot.

,,Maar weet je wat het is? Op het moment dat je zóveel extra kilo’s hebt, is het heel moeilijk om met jezelf aan de slag te gaan. En ik zou voor iedereen wensen dat er dan een team van professionals klaar staat die je kan helpen.”

‘Hoe kun je dit zeggen?’

Hoewel in de nieuwe opzet van het programma meer de nadruk wordt gelegd op het ‘veranderen van je lifestyle’ in plaats van alleen kilo’s verliezen, kreeg Miljuschka tóch veel kritiek over zich heen.

,,Ik zeg niet dat mensen gewicht kwijt moéten. Want ik krijg ook weer allemaal berichten waarin mensen zeggen: ‘Hoe kun je dit nou zeggen terwijl je voor eerlijke foto staat?’ Ik ben niet voor de ideale maat!”, legt Miljuschka uit op haar Instagram Stories.

,,Als jij je niet lekker in je vel voelt en daar gaat zoveel emotie bij gepaard, dan moet je daar hulp bij kunnen vinden.” En dát is wat Miljuschka hoopt te kunnen bereiken met het presenteren van het programma.

Meer DenD