Miljuschka strijdt voor meer aandacht epilepsie

Miljuschka
Door: Charlotte Wijnen
27-06-2021

De foodblogger, die je tegenkomt op televisie, online én in boeken heeft een nieuw doel gevonden. Miljuschka maakt zich hard voor epilepsie, waar haar dochter Felina aan lijdt.

‘Voor mijn dochter’

Al eerder zette Miljuschka zich in voor mensen met een maatje meer. En nu komt ze op voor mensen die lijden aan epilepsie. Samen met haar dochter maakte ze een kinderbakboek waarin 25 recepten zijn opgenomen.

De volledige opbrengst van het boek gaat naar het Koninklijk Epilepsiefonds. ,,Ons doel is om mensen met epilepsie makkelijker antwoorden te laten vinden”, aldus Miljuschka.

‘Dit komt nooit meer goed’

Het leven van iemand met epilepsie is ongelooflijk zwaar volgens de foodblogger. ,,De eerste keer dat Felina een aanval kreeg, was ze drie jaar oud.” Meteen wist ze dat er iets mis was en de hulpdiensten werden ingeschakeld. ,,Ik kwam aan bij de eerste hulp en zag voor het eerst een aanval. Dan zakt de grond onder je voeten weg. Je denkt: dit komt nooit meer goed.”

En dat was nog maar het begin. ,,Je wacht tot er meer aanvallen komen, en die kwamen er”, vertelt Miljuschka. ,,En voordat je de antwoorden hebt, ben je wel even onderweg. Want er is niets zo moeilijk als de hersenen en daar valt epilepsie onder.”

Doel

Op antwoorden heeft Miljuschka lang moeten wachten, iets waar ze verandering in wil gaan brengen. ,,Dat is het doel dat ik voor ogen heb samen met EpilepsieNL: dat we een soort gids ontwikkelen, zodat het makkelijker wordt voor mensen met epilepsie om antwoorden te vinden.”

En dát is de reden waarom ze met haar dochter een kinderbakboek uitbracht. Wel drie keer per week staan de twee samen in de keuken. ,,De recepten uit het boek komen helemaal uit Felina’s hoofd. Dus we hebben eigenlijk nergens op gelet.” Net als haar moeder, is Felina dus ook een talent in de keuken.

Meer DenD