Ministerie doet zijn best voor zwaar getroffen cultuursector

Door: DitjesDatjes
23-11-2020

Het zal door de coronacrisis ook in de cultuursector zeker niet lukken om iedereen daar aan het werk te houden. Een aantal beroepsmensen in de branche zal zich moeten laten omscholen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat zei cultuurminister Ingrid van Engelshoven maandag tijdens de cultuurbegroting voor volgend jaar. Niettemin wil ze de makers en instellingen tegemoet komen waar ze kan, als ze problemen hebben door de coronamaatregelen of door andere oorzaken.

De minister wil ook in gesprek met het jaarlijkse festival De Parade, dat ook zwaar door de coronacrisis is getroffen. Mogelijk kan dat een beroep doen op het Kickstart Cultuurfonds, overwoog ze, dat ondersteuning biedt en helpt om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te voeren. Het ministerie draagt daar ook aan bij.

De Kamer had nogal wat vragen over het sluiten van kunstinstellingen, die al slechts dertig mensen mochten ontvangen, terwijl bijvoorbeeld alle winkels open mogen blijven. Van Engelshoven zei dat het hele kabinet kunst en cultuur belangrijk vindt voor het welzijn, maar dat er verschillende aspecten van de coronamaatregelen worden “gewogen”.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD