Ministers in hun maag met Haagse Willy die handen schudt

Koning geen anderhalve meter
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het is slecht gevallen bij het kabinet dat koning Willem-Alexander als een Haagse Willy aan de Haagse Marktstraat in Den Haag de anderhalve meter afstand aan zijn laars lapte en bovendien de handen schudde van de bewoners alsof er niets aan de hand is.

Willem-Alexander voelde zich donderdag wel thuis tussen de Haagse Oranjefans, die beduusd waren van het plotselinge hoge bezoek. Dat lieten ze uiteraard ook enthousiast blijken aan de vorst, die met een Oranje sjaaltje ook in de stemming was. Toen moest Nederland nog tegen de Oostenrijkers het veld in.

Vandaag zal er wel gebeld worden tussen Paleis Noordeinde en het Torentje over de ophef die over het gedrag van de Koning is ontstaan.

Coronaregels

In de mooiste oranjestraat van Nederland golden de coronaregels kennelijk niet meer met de Koning en burgemeester Jan van Zanen op bezoek. Tot grote ergernis van minister Ferd Grapperhaus (Justitie) en zijn Tamara van Ark (Medische Zorg), die hierover niet schroomden om het gedrag af te keuren.

Koning of niet, de wetten gelden voor iedereen, is de boodschap van de ministers. ,,De regels zijn er niet voor niets, en spreek elkaar erop aan als het naleven niet gebeurt”, was de boodschap van Zorgminister Van Ark.

Voorbeeldfunctie

Willem-Alexander heeft een voorbeeldfunctie, vindt het kabinet. Het is niet de eerste keer dat de Koning de mist inging. Vorige zomer ging hij met zijn vrouw Maxima op de foto met de plaatselijke restaurateur bij zijn vakantiehuis in Griekenland. ook toen barstte een storm van kritiek los.

Overigens dubt het kabinet nog over de 1,5 meter maatregelen en de mondkapjesplicht. Waarschijnlijk besluit de ministerraad om de 1,5 meter voorlopig te handhaven, maar de plicht om mondkapjes alleen nog te handhaven in het openbaar vervoer.

Den Haag koning
Den Haag

Tags

DEN HAAGKONINGORANJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck