Misbruikzaak prins Andrew wordt verzocht te seponeren

Door: Lola van Leeuwen
30-10-2021

Prins Andrew (61) heeft zijn advocaten aan het werk gezet. Er wordt namelijk gevraagd aan de rechtbank in de Verenigde Staten om de misbruikzaak tegen hem te seponeren. Virginia Giuffre (38), de aanklaagster, zou in 2009 al hebben ingestemd met een schikkingsovereenkomst en verzoeken de juristen de hertog daarom niet te vervolgen…

Afgelopen augustus spande de Amerikaanse-Australische vrouw Virginia Giuffre een rechtszaak aan in New York tegen prins Andrew. Giuffre beweert als minderjarige gedwongen seks te hebben gehad met de op één na oudste zoon van Britse koningin Elizabeth. Zakenman Jeffrey Epstein, inmiddels overleden, zou hierachter hebben gezeten. Volgens de vrouw wist Andrew dat zij destijds 17 jaar oud was. Andrew heeft tot op de dag van vandaag al deze beschuldigingen ontkend.

Schikking met Epstein

Volgens Andrew’s advocaten staat in het verzoek dat bij de rechtbank is ingediend, dat Giuffre in 2009 met Epstein een schikking heeft getroffen. De 38-jarige heeft er toen mee ingestemd om ad te zien van alle claims tegen Epstein en vrienden om hem heen. Toch oordeelde de Amerikaanse rechter eerder deze week dat Andrew op 14 juli 2022 onder ede een verklaring moet afleggen over deze misbruikzaak.

Omdat Giuffre verklaart dat het misbruik zich voortzette in Londen, is daar de politie ook betrokken. Zij zijn echter begin oktober al gestopt met de zaak. „Deze beoordeling is afgerond en we ondernemen geen verdere actie”, aldus de politie in een verklaring aan CNN.

Meer DenD