Mischa Blok schrijft boek over zoektocht naar Koreaanse moeder

Door: DitjesDatjes
13-10-2021

Journalist en radiomaker Mischa Blok gaat een boek schrijven over de zoektocht naar haar Koreaanse moeder. De 47-jarige NPO-presentator deelde woensdag op sociale media een foto waarop te zien is dat zij een contract heeft getekend bij uitgeverij Meulenhoff.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik ga een laatste ultieme poging doen om in Zuid-Korea mijn moeder te vinden”, zegt Blok. “Ik wil mij er niet bij neerleggen dat het niet mogelijk is om in deze tijd van sociale media iemand te vinden.” De radiomaker, die op haar derde is geadopteerd en naar Nederland kwam, kent wel de naam van haar moeder. “Ik wil in mijn boek ook duidelijk maken dat het vinden van biologische ouders anders gaat dan je meestal in programma’s als Spoorloos ziet.”

De NPO-presentator besloot tot het schrijven van een boek over het onderwerp omdat zij van oorsprong een schrijvende journalist is. Blok sluit niet uit dat zij ook een podcast gaat maken over het onderwerp. “Het wordt sowieso een heel persoonlijk verhaal. Ik vind het heel belangrijk om te vertellen hoe belangrijk het is om als geadopteerde toegang te hebben tot informatie over je afkomst en daarmee een belangrijk deel van je identiteit”, aldus Blok.

Het is nog niet duidelijk wanneer het boek precies uitkomt. Blok presenteert onder meer elke middag op NPO Radio 1 het magazine Blok&Toine.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD