Miss France op straat aangevallen door groep jongeren

Miss France wordt aangevallen door grote groep jongeren
Door: Charlotte Wijnen
28-09-2021

Vaimalama Chaves, Miss Frankrijk 2019, is zaterdag overdag aangevallen door een groep van vijftien jongeren. Zo gooiden ze stenen naar haar en probeerden haar telefoon te stelen. ,,Ik voel me zo zwak en hulpeloos.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Ze hadden er plezier in’

Vaimalama besloot de nare ervaring te delen met haar 568.000 volgers op Instagram. ,,Vandaag ben ik aangevallen door een bende minderjarige jongeren”, vertelt ze. ,,Ik voel me zo zwak en hulpeloos.”

Ze vertelt dat ze bekogeld werd met kiezelstenen. ,,Ze hadden er plezier in en omsingelden me toen ik de politie probeerde te bellen. Het waren een vijftiental jongeren zonder enige normen en waarden.”

De vrouw handelde op het moment snel en pakte haar telefoon uit haar zak om de jongeren te filmen. Op de beelden is te zien hoe de groep naar verschillenden kanten vlucht en zichzelf proberen te bedekken.

Niet serieus genomen door agenten

,,Ik probeerde het te filmen om aan de agenten te laten zien. Maar een uur later waren ze er nog steeds niet. ‘Het is oké. Ze heeft alleen steentjes tegen zich gekregen’, hoorde ik de agenten zeggen”, zegt ze verbaasd. ,,Maar nee, ik heb niet alleen maar stenen naar mij gekregen.”

Vaimalama is kwaad en voelt zich niet serieus genomen door de agenten. Enkele uren na de gebeurtenissen meldde ze dat ze officieel een klacht had ingediend.

Vandaag laat ze weten veel steun te hebben gekregen van haar volgers en dat het steeds een beetje beter met haar gaat. ,,Een kort berichtje voor iedereen die me berichten stuurt over de aanval van zaterdag. Mijn geval staat niet op zichzelf. Maar wat er ook gebeurt, laat dit moment niet alle dagen verpesten. Hoewel een trauma als dit sterk kan zijn, moet je je er niet door naar beneden laten halen. Het komt allemaal goed.”

Meer DenD