Moeder (96) Mark Rutte overleden

Mark Rutte
Door: Tanja Brouwer
25-05-2020

De moeder van Mark Rutte is op 13 mei overleden. Afgelopen vrijdag hebben de premier en zijn familie haar begraven. De vrouw werd 96 jaar oud.

Geen corona

Al enige tijd woonde ze in een verzorgingstehuis in Den Haag. In dat tehuis brak vorige maand corona uit en enkele bewoners overleden door het virus. Duidelijk is dat de moeder van Rutte niet aan corona is overleden want vlak vlak voor haar overlijden is ze daar nog op getest.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rutte was jaren mantelzorger voor zijn moeder, die sinds eind jaren 80 weduwe was. De afgelopen weken kon de premier zijn moeder niet bezoeken vanwege het coronavirus.

Groot gezin

De geschiedenis van de familie Rutte is bijzonder. De vader van de politicus was eerst getrouwd met de zus van de moeder van Rutte. Zij overleed tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Jappenkamp. Toen de man terugkeerde naar Nederland ontmoette hij het zusje van zijn overleden vrouw en ze werden verliefd. Rutte is de jongste uit een gezin van zeven. Naast zijn vader en nu zoon moeder verloor hij ook al een broer en een zus.

Meer DenD