Moet prins Andrew vrezen voor interview Virginia?

Virginia
Door: Lies Jansen
02-12-2019

,,Hij weet wat er is gebeurd, ik weet wat er is gebeurd en er is maar een van ons die de waarheid spreekt”, vertelt Virginia Giuffre (35) aan de BBC. Na prins Andrew (59) is het nu aan Virginia om haar kant van het verhaal te vertellen. Het interview is vanavond, op 2 december om 21:00, te bekijken via BBC One.

Virginia, voormalig seksslaaf van de onlangs overleden multimiljonair Jeffrey Epstein, geeft aan dat ze op minderjarige leeftijd, tot drie keer toe gedwongen werd tot seks met de Britse prins Andrew. ,,Een erg beangstigende tijd”, vertelt Virginia in de teaser van het interview.

Eerder kritiek op Andrew.

Prins Andrew kreeg kritiek over zich heen na zijn interview met BBC Newsnight. In het interview vertelt hij over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein. Epstein zat vast wegens seksueel misbruik van minderjarige meisjes en later met zwaardere aanklachten over een pedofiel seksnetwerk dat hij zou runnen. Andrew werd al eerder gelinkt aan Epsteins praktijken. Zo kwamen er in 2015 beschuldigingen naar buiten, over misbruik van minderjarigen. Het stof is naar aanleiding van de zelfmoordactie van Epstein, weer doen opwaaien. Net als in 2015, ontkent Andrew alles glashard. Ook een foto van Andrew en Virginia samen, gemaakt tijdens een feestje, meende Andrew niet te herkennen: ,,Dit is mogelijk gefotoshopt.”

Gevolgen voor de prins.

Prins Charles (71), de oudere broer van Andrew, wil een spoedoverleg met Andrew. Andrew moest eerder deze maand zijn kantoor op Buckingham Palace uit en hij heeft zijn openbare functies neergelegd.

Meer DenD