Musicalpromoter: mogelijke versoepelingen fantastisch

Door: DitjesDatjes
24-01-2022

Royal Promotions, publiciteitsbureau voor musicals als Hij Gelooft In Mij en Aladdin, laat weten de mogelijke versoepelingen voor onder meer de cultuursector “fantastisch” te vinden. “We zaten hier al zo lang op te wachten”, zegt eigenaar Marco de Koning tegen het ANP. Mogelijk mag de cultuursector binnenkort weer publiek ontvangen tot 22.00 uur.

“Het is zo fijn om waarschijnlijk weer publiek te mogen ontvangen.” De sector is bij vlagen open geweest, maar moest ook geregeld de deuren gesloten houden. “Het feit dat we nu misschien weer mogen, is fantastisch”, vindt De Koning daarom. “Echt te gek.” Het betekent dat onder meer de musicals TINA, Hij Gelooft In Mij en Aladdin weer van start kunnen met publiek.

Naar verwachting gaat er een limiet gelden van 1250 bezoekers. “Dat is ook een heel prettig aantal.” Onder anderen Diederik Ebbinge, die de protestactie Kapsalon Theater hielp opzetten, roept het kabinet via Twitter op om de theatersector nog een uurtje extra open te laten. Dat zou “praktischer” zijn, geeft De Koning toe. “De meeste voorstellingen duren drie uur, dus die moeten we van 20.00 uur vervroegen naar 19.00 uur. Daar moeten we het publiek over informeren en we moeten hopen dat iedereen een uurtje eerder kan.”

Goed voorbereid

“Maar”, benadrukt hij, “22.00 uur is al heel fijn, laten we dat voorop stellen. We zijn hartstikke blij.” Alle musicals zijn de afgelopen tijd voldoende gerepeteerd en kunnen wanneer het mag weer worden opgevoerd, zegt hij. Zo staat Titanic de musical woensdag gepland in Drachten. “We hebben ons de laatste tijd goed voorbereid. Dus als alles echt weer open mag, dan zijn we er klaar voor.”

Het kabinet wil mogelijk niet alleen de cultuursector, maar ook de horeca en een deel van de evenementen heropenen. Het plan is om de horeca en cultuur tot 22.00 uur onder voorwaarden te openen. Voor evenementen binnen met een verplichte zitplaats gaat een limiet gelden van 1250 bezoekers, buiten mag de capaciteit maximaal met een derde van de capaciteit worden gevuld. Tijdens de persconferentie dinsdagavond worden de versoepelingen definitief aangekondigd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD