Na liefdesdebacles: Susan Smit gaat trouwen!

Door: Hans Jacobs
25-02-2019

Susan Smit is ten huwelijk gevraagd. De schrijfster die onlangs haar 45ste verjaardag vierde, is dolgelukkig. Maar zal deze relatie met Onno Aerden wel ‘voor altijd’ zijn..?

Het leven is grillig en de liefde nóg veel grilliger… Susan Smit gaat trouwen met Onno Aerden. De twee willen hun liefde wel van de daken schreeuwen. Grote vraag is of Susan ditmaal écht de ware heeft gevonden. Vijf jaar geleden werd de schrijfster verlaten door Peter Velthoven, de vader van haar kinderen: dochter Linde en zoontje Goof. Zes jaar waren ze samen geweest. Vóórdat Peter in haar leven kwam, had Susan elf jaar lang een romance met popjournalist Menno Pot: „Ik ben van mijn 21ste tot mijn 31ste bij Menno geweest, dat was in de tijd dat mijn vriendinnen experimenteerden. Nadat die relatie was gestrand, experimenteerde Susan ook eventjes. Dat deed ze met misdaadjournalist Peter R. de Vries: ,,Ik kwam net uit mijn liefde met Menno. En ik was echt overrompeld: pfff bestaat dit ook nog… Peter is een heel mannelijke man, die deugt. Het was wel een van de zeer weinige spannende avontuurtjes in mijn leven.” Het werd weer serieus toen ze een relatie kreeg met een piloot, wiens naam ze nooit heeft genoemd. „Laat ik het er op houden dat we niet bij elkaar pasten. (…) We hadden samen een huis gekocht en ik vond het verschrikkelijk dat ik hem moest kwetsen. Het was niet zijn schuld. Ook zo’n les. Je kunt niet het geluk van een ander willen bewaken en dat van jezelf verwaarlozen.”

Hunkeren naar romantiek

Peter Velthoven, met wie Susan uiteindelijk een gezin stichtte, leek lange tijd wél de ware. Totdat ook hij zijn koffers pakte. Intens verdrietig liet Susan weten: ,,Elk schip is onzinkbaar. Totdat het zinkt. Mijn vriend Peter en ik zijn uit elkaar. (…) De schok, het verdriet, de rouw, ik zit er nog midden.” Maar Susan maakte er geen geheim van dat ze bleef hunkeren naar romantiek: ,,Ik verlang naar volledige liefde, naar totale versmelting. Tegelijkertijd vind ik het ook het engste wat er is…”

Een verademing

Die romantiek vond ze toen Onno in haar leven kwam. Susan jubelde: ,,Het is onwaarschijnlijk in hoeveel opzichten Onno en ik op elkaar lijken. Wat we fijn vinden in het leven, hoe we erin staan. Tegelijkertijd is hij een man en ik een vrouw. En als je dan ook nog iemand treft die zijn hart voor je kan openen… Dat is een verademing!”

Meer DenD