Na miserabele prestaties: Frank de Boer stapt op als bondscoach

Frank de Boer
Door: Charlotte Wijnen
29-06-2021

Na de lawine aan kritiek die Frank de Boer over zich heen kreeg door de miserabele prestaties van het Nederlands elftal, stapt hij op als bondscoach.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Doelstelling niet gehaald

Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt door de KNVB. De Boer heeft zelf aangegeven niet verder te willen als bondscoach van Oranje.

,,Vooruitlopend op de evaluatie heb ik besloten niet verder te gaan als bondscoach. De doelstelling is niet gehaald, dat is duidelijk”, aldus De Boer in een evaluatiegesprek met de KNVB.

‘Geen gezonde situatie voor mij’

,,Toen ik in 2020 benaderd werd om bondscoach te worden vond ik het een eer en een uitdaging, maar ik was me ook bewust van de druk die er meteen vanaf mijn aanstelling op zou komen te liggen.”

Volgens De Boer neemt die druk alleen maar toe. ,,En dat is geen gezonde situatie voor mij, noch voor de selectie in aanloop naar zo’n belangrijke wedstrijd voor het Nederlands voetbal op weg naar WK-kwalificatie.”

‘Ik zit vol emotie’

Direct na de pijnlijke uitschakeling door Tjechië afgelopen zondag was Frank de Boer de gebeten hond. Hij belandde op de schopstoel en zijn positie begon te wankelen. Zelf wist hij ook nog niet of hij zou aanblijven als bondscoach van Oranje.

,,Zoals altijd na een groot toernooi gaan we evalueren. Ik zit nu vol in mijn emotie”, zei hij toen. ,,Het lijkt me beter om nu niet alles te delen wat ik voel. Dit doet vooral heel veel pijn nu.”

En het evaluatiegesprek met de KNVB heeft dinsdagmiddag inderdaad helderheid gegeven: De Boer stapt op. De vraag luidt nu: wie moet Frank de Boer opvolgen?

Meer DenD