Nachtmerrie voor Linda de Mol: dramaserie op televisie-kerkhof

Linda de Mol beleeft nachtmerriejaar
Door: Julia Zendman
25-10-2022

De nieuwe dramaserie Five Live van Linda de Mol trok afgelopen zondag maar 329 duizend kijkers. Dat terwijl in het begin van de serie de kijkcijfers best aardig waren. Grote kans dat na dit seizoen de serie naar het ‘televisie-kerkhof’ gaat.

Nog nooit eerder viel Linda met een nieuwe aflevering van een programma buiten de top 25 in het kijkcijferoverzicht, vertelt Tina Nijkamp aan RTL Boulevard. Volgens haar zou het voor Linda een stille maandagochtend geweest zijn, want normaal gesproken vloeien er felicitaties na het scoren van hoge kijkcijfers.

Kijkcijferravijn

De eerste aflevering van de dramaserie trok 987.000 kijkers, maar in aflevering 2 en 3 kelderden de kijkcijfers al enorm. Afgelopen zondag keken er nog maar 329.000 mensen, een halvering vergeleken met een week ervoor. „Ik geloofde mijn ogen eigenlijk niet toen ik het zag. Ik ging naar de kijkcijfer top 25 kijken en ik bleef scrollen naar beneden en beneden en ik zag het maar niet. Toen keek ik bij de zender zelf en toen zag ik staan 329 duizend kijkers. Nou, ik vind het ongelooflijk. Echt bizar laag”, zegt Tina in de uitzending van RTL Boulevard.

Voor de afgelopen drie afleveringen van Five Live was de het kijkcijferkanon Postcode Loterij: Miljoenenjacht te zien op SBS6. Afgelopen zondag was voorafgaand aan de dramaserie het programma Code van Coppens te zien. Dit programma wordt veel minder goed bekeken dan Postcode Loterij: Miljoenenjacht. Dat Five Live in het kijkcijferravijn is gestort kan volgens Talpa ook mede ergens anders aan liggen. „Wellicht mede als gevolg van de race van Max Verstappen”, zegt een woordvoerder van Talpa tegen NU.nl.

Five Live gaat door

Talpa benadrukt dat de cijfers van uitgesteld kijken ook mee tellen en dat dit bij de afgelopen drie afleveringen voor 250.000 meer kijkers zorgde.  De dalende cijfers voor de televisie-uitzending zijn voor Talpa geen reden om het programma uit het uitzendschema te halen. Kijkcijferkenner Tina Nijkamp gokt dat het bij één seizoen zal blijven: „Een dramaserie is heel erg duur om te maken, dus nee: daar komt geen tweede seizoen van, vermoed ik.” Deze serie ligt dus vermoedelijk na de laatste uitzending op het televisie-kerkhof.

Meer DenD